Siirto- ja sopimusuutisia lentopallon Mestaruusliigasta

Lentopallon naisten Mestaruusliigassa Nurmon Jymy rakentaa vahvaa runkoa tulevalle kaudelle.

Avainpelaajiin kuuluvat Riikka Valkonen ja Mila Viljanen ovat solmineet jatkosopimukset. Aiemmin varmistui jo maajoukkuelibero Laura Penttilän jatkaminen Nurmossa.

Yleispelaajana vaikuttava Valkonen on toiminut kahden kauden ajan Jymyn (JymyVolley) kapteenina. Viljasella on puolestaan edessään toinen kausi joukkueen passarina.

Penttilä on edustanut Suomea EM-kisoissa. Hän kuuluu uuteenkin maajoukkuerinkiin – siihen myös Valkonen ja Viljanen saivat kutsut.

– Joukkueemme tulee ottamaan seuraavan askeleen eteenpäin ensi kaudella. Haluan kehittää joukkuetta sekä kehittyä pelaajana ja saavuttaa tavoitteitani, Viljanen kertoo.

Valkonen, Ylihärmän Junkkareiden kasvatti, kiittelee Jymyn harjoitusmahdollisuuksia ja uskoo pystyvänsä kehittymään pelaajana edelleen.

– Katsotaan, mihin omat rahkeet riittävät, ja sinne asti mennään. Motivaatiosta ja treenihaluista se ei jää kiinni, Valkonen, 25, sanoo.

Päättyneellä kaudella Jymy sijoittui runkosarjassa kahdeksanneksi ja eteni pudotuspeleihin. Puolivälierissä tuli tappio Pölkky Kuusamolle.

Puijo Wolley: Kuopiolaisjoukkue saa tuntuvan vahvistuksen, kun keskitorjuja Ella Autere siirtyy mestarijoukkue Pölkystä. Autere pelasi Pölkyssä kaksi kautta, mutta peliaika jäi verrattain vähäiseksi. Puijon ryhmässä nuori ja ulottuva keskitorjuja pelasi viimeksi kaudella 2019-2020.

Autere kuuluu kevään maajoukkueryhmään.

LP-Vampula: Slovenialainen Ziga Kos jatkaa päävalmentajan tehtävässä.

Hurrikaani-Loimaa: Lentopallon miesten Mestaruusliigassa pelaavan loimaalaisjoukkueen nuori kaarti vahvistuu entisestään. Uusi kiinnitys on keskitorjuja Miika Haapaniemi, jolla on ikää 18 vuotta ja pituutta 203 senttimetriä. Hän on Oriveden Ponnistuksen kasvatti ja tuttu kaveri Suomen nuorten maajoukkueesta.

– Pojalla on selvästi halua ja intoa kehittyä lentopalloilijana. Katsotaan tarkemmin, kun päästään treenisalille hommiin, sanoo päävalmentaja Jussi Heino.

Hurrikaanin nuoreen ytimeen kuuluvat myös passari Santeri Välimaa, keskitorjuja Miro Leinonen sekä yleispelaajat Aleksi Muukkonen ja Luka Marttila. Myös keskitorjuja Mikko Suomalaisella ja libero Peter Vuorisella on jatkosopimukset taskussa.