Urpo Sivulalle ja Antti Ropposelle seurasiirrot

Kuva: CEV.eu

Lentopallon kotimaisessa hakkurimaisemassa tapahtuu suuria: Antti Ropponen siirtyy Sveitsiin, Urpo Sivula palaa VaLePaan.

Ropposen oli määrä lähteä Sveitsin liigan Näfelsiin jo kaksi vuotta sitten, mutta tuolloin siirto kariutui loukkaantumiseen. Nyt Sveitsi-loikka on toteutumassa.

Mestaruusliigassa Ropponen on pelannut Kokkolan Tiikereissä ja Hurrikaani-Loimaassa. Hän on kuulunut vuosien ajan sarjan parhaisiin hakkureihin.

– Loimaalta jää hyviä muistoja. Olen saanut pelata erilaisten pelaajien kanssa. Nyt mennään katsomaan tämä kortti, joka minulle tarjoutui. Itsellä ei ole vielä mitään odotuksia uudessa joukkueessa. Mennään katsomaan, miten hommat sujuvat, ”Rane” sanoo Hurrikaanin verkkosivuilla.

Hurrikaani-Loimaa lähtee nyt pelaajamarkkinoille hakemaan uutta päähyökkääjää.

Lentopallon hallitseva Suomen mestari VaLePa paljasti torstaina, että Urpo Sivula palaa joukkueeseen. Kolme viime kautta ”Upi” pelasi Akaa-Volleyssa.

– VaLePasta on upeita muistoja, laadukas seura. Nyt kun asun Vammalassa, tämä on kaikkiaan aika täydellinen paketti. Minulla on kova motivaatio pelata täysillä lentopalloa hyvässä ja laadukkaassa porukassa, Sivula kertoo VaLePan tiedotteessa.

– Tulevalta kaudelta odotan tietenkin menestystä niin Suomessa kuin eurokentillä. Tuon VaLePaan rekkalastillisen pisteitä ja vuosien tuoman kokemuksen voittamiseen ja tiukassa paikassa tuloksen ulosmittaukseen, kuvailee Sivula.

Sivula lopetti ansiokkaan maajoukkueuransa viime syksynä hienoihin esityksiin EM-kisoissa.

Viime kauden ratkaisuhetket VaLePan hakkurina pelannut Matias Tihumäki siirtyy TUTO Volleyhin. Jiri Hänninen on puolestaan siirtymässä ulkomaille. Varmoja jatkajia ovat muiden muassa passari-ikoni Mikko Esko ja yleispelaajatontin luottohahmo Sakari Mäkinen.

Eetu Pennanen siirtyy VaLePaan liberoksi. Suosikkipelaaja on nähty useimmiten yleispelaajana, viimeksi oululaisessa Ettassa.

Ben-Simon Bonin ja Jiri Leinonen täydentävät VaLePan nuorta osastoa.