Lentopalloilija Suvi Kokkonen siirtyy Bundesliigaan

Kuva: CEV.eu

Lentopalloilija Suvi Kokkonen siirtyy Saksan Bundesliigaan.

Yleispelaaja Kokkosen uusi seura on Vilsbiburg. Kaksi ensimmäistä ammattilaiskauttaan Kokkonen pelasi ranskalaisessa Nantesissa.

– Suvi lähti Nantesiin yhtenä Suomen lahjakkaimmista pelaajista. Nyt hän haluaa todistaa tasonsa täällä ja ottaa uusia edistysaskeleita. Hänen tulonsa tekee pelaamisellemme hyvää, päävalmentaja Florian Völker sanoo Vilsbiburgin verkkosivuilla.

Laukaasta kotoisin oleva Kokkonen pääsi heti ensimmäisenä liigavuonnaan, kaudella 2017-2018, tuulettamaan Suomen mestaruutta HPK:ssa (nyk. Lentopallokerho). Suomen maajoukkueeseen kuuluva pelaaja siirtyi Nantesiin vuonna 2020.

Suomen maajoukkueen ykköspassarilla Kaisa Alangolla seura vaihtuu tiuhaan – seuraavaksi hän pelaa ranskalaisessa Les Mariannesissa (Stade Francais Paris Saint-Cloud). Parin viime vuoden aikana Alanko on nähty niin Ranskan, Puolan kuin Italian lentopalloliigoissa.

Miesten Mestaruusliigan parhaimmistoon kuuluneet Fedor Ivanov ja Voitto Köykkä siirtyvät Bundesliigan Giesen Grizzlysiin. Passari Ivanov muistetaan Savo Volleysta ja libero Köykkä Akaa-Volleysta.

Mestaruusliigan siirtouutisia

Savo Volley: Fedor Ivanovin vaihdettua maisemaa savolaisseura on hankkinut passarikseen puolalaisen Maciej Madej’n. Madej, 26, on pelannut viimeksi Ranskan kakkosliigassa.

Akaa-Volley: Jere Tikkala täydentää yleispelaajaosastoa.

Hämeenlinnan Lentopallokerho: Vahvistukseksi on hankittu yleispelaaja Jenny Mosser, joka teki vakuuttavan uran Pohjois-Amerikan yliopistoliigassa. Erittäin lupaava yleispelaaja Nea Subotic jatkaa Kerhon ringissä.

LP Kangasala: Maajoukkueen yleispelaaja Emmi Riikilä jatkaa Kangasalla. Jatkopahvin on allekirjoittanut myös Roosa Heikkiniemi.

LP-Vampula: Bulgarialainen Iveta Stanchulova saapuu yleispelaajaksi. Huittisiin on kiinnitetty myös yleispelaaja Teija Vuorenmaa. Viime kaudella vakuuttanut Cassidy Baird siirtyy Yhdysvaltoihin.

OrPo: Ukrainalainen Daria Butkevitsh on Ponnistuksen ensi kauden hakkuri. Kotimaansa lisäksi hän on pelannut Sveitsissä ja Venäjällä.

Puijo Wolley: Ukrainalaisen vahvistuksen on hankkinut myös Puijo, jonka passarina ensi kaudella toimii Oksana Rusnatshenko, 28. Hän on viimeksi pelannut Kreikan liigaa.

Nurmon Jymy: Jymyn tuore vahvistus on yleispelaaja Griere Hughes, joka on kotoisin Yhdysvalloista, Teksasin osavaltiosta. Viimeisellä yliopistokaudellaan hän oli joukkueensa Virginia Techin paras pisteidentekijä.