Muutoksia Raision Loimun valmennuksessa ja pelaajistossa

Kuva: Hannu Tuominen

Ansioitunut lentopallovalmentaja Kari Raatikainen toimii seuraavaksi Raision Loimun apuvalmentajana.

Raatikaisen ja naisten Mestaruusliigassa pelaavan Nurmon Jymyn polut erkanivat äskettäin. Miesten liigan perinteikkäin seura Loimu tiedotti kiinnityksestään keskiviikkona.

Raatikainen, 62, liittyy oranssimustien valmennustiimiin. Loimun päävalmentaja Mika Rantanen ja Raatikainen tuntevat toisensa jo viime vuosituhannelta, jolloin Rantanen pelasi SM-sarjaa Perttelin Peikoissa.

– Mukavaa saada staffiin mukaan erittäin kokenut valmentaja Suomesta. Uskon, että saamme nopeasti yhteiset suuntaviivat valmennukseen, Kari on minulle tuttu jo pitkän ajan takaa. Kokeneesta valmentajasta tulee meille tärkeä osa kokonaisuutta, kertoo Rantanen Raision Loimun tiedotteessa.

Loimun valmennuskuviot menivät muutamanakin kertaan kesän ja syksyn aikana uusiksi, mutta se ei ole häirinnyt Rantasen ja joukkueen jo aikaisin keväällä alkanutta hyvää työntekoa. Raatikainen tuo valmennustiimiin lisää sekä osaamista että käsiä ja silmiä niin harjoituksiin, otteluihin kuin Fitness24Sevenin saleilla suoritettaviin fysiikkatreeneihin.

Pielavedellä syntynyt ja sittemmin salolaistunut Raatikainen on valmentanut menestyksekkäällä urallaan niin pää- kuin apuvalmentajan roolissa sekä miesten että naisten joukkueita. Kokemusta on kertynyt Pielaveden Sammossa, Perttelin Peikoissa, Korson Vedossa, Salon Viestissä, LP Viestissä, Piivolleyssa, Kempeleen Lentopallossa, Someron Pallossa, LP-Vampulassa, Kuortaneen valmennuskeskuksessa sekä maajoukkueissa.

Raatikainen kertoo, että ”fiilis on hyvä”.

– Paluu Varsinais-Suomeen antaa aikaa myös perheelle. Paluu miesten joukkueen valmennukseen antaa taasen uusia haasteita. Perinteikäs Loimu tuntui tähän hetkeen parhaalta vaihtoehdolta jatkaa valmennusuraa. Kiitos siitä mahdollisuudesta, Raatikainen kommentoi.

Loimun leirissä muutoksia on enemmänkin. Hakkuri Alejandro Fuentes, apuvalmentaja Angel Cobas ja yleispelaaja Wilfrido Hernandez eivät suunnitellusta poiketen kuulu raisiolaisorganisaatioon ainakaan tällä kaudella.

Argentiinalainen keskitorjuja Joaquin Layus on tällä haavaa Loimun ainoa ulkomaalaispelaaja. Joukkueen kokoonpanon mahdollista leventämistä harkitaan.

Loimu on aloittanut kautensa lentopallon Mestaruusliigassa loistavasti ja voittanut kaikki kuusi otteluaan.

Teksti: Lentopallo.info, Raision Loimu