Alkukauden 2022–2023 parhaat pelaajat lentopallon Mestaruusliigassa

Lentopallon Mestaruusliigassa 2022–2023 tulee ensimmäinen täysi kalenterikuukausi täyteen, joten koittaa sopiva aika luoda katsaus alkukauden onnistujiin.

Kaikki seitsemän otteluaan voittanut Raision Loimu on miesten lentopalloliigan kärjessä. Kärkikolmikon täydentävät Karelian Hurmos ja Akaa-Volley. Joukkueet ovat pelanneet 5–8 ottelua, joten taulukko on vielä melko epätasapainoinen.

Naisten Mestaruusliigassa ryhmillä on takana 4–6 kamppailua. Viidestä ottelustaan neljä voittanut LP Kangasala on kärjessä, ja toisena tulee niin ikään vain kerran hävinnyt Puijo Wolley. Myös Pölkky Kuusamo mahtuu kärkitrioon.

Lentopallo.info arvioi alkukauden onnistujat seuraavasti.

Passari: Tomi Saarinen, Loimu – Saarinen, 23, on edustanut perinteikästä raisiolaisseuraa junioreista lähtien ja toimii myös joukkueen kapteenina. Taitava passari on piiskannut Joonas Jokelan, Väinö Rahkon ja Sebastian Pozo Hernandezin erinomaisiin hyökkäystuloksiin ja näyttänyt tärkeytensä myös torjujana.

Hakkuri: Kristers Dardzans, Hurrikaani-LoimaaHurrikaanin uusi latvialaishakkuri iskee kovaa, korkealta ja häijysti. Lokakuun huipensi hänen 44 pisteen esityksensä Perungan Poikia vastaan. ”Tarzan” on täyttänyt paikkansa joukkueen päähyökkääjänä. Toisaalta Hurrikaani kaipaa kipeästi onnistujia yleispelaajan tontille.

Keskitorjuja: Ella Autere, Puijo Wolley – Penkkivuodet Pölkky Kuusamossa ovat ohi, ja Autere on ansaitsemassaan paikassa eli liigajoukkueen avauskuusikossa. Kausalan Yrityksen 188-senttinen kasvatti johtaa naisten liigan torjuntapörssiä 19 torjuntapisteellään. Hän on viimeistellyt kaikkiaan 45 pinnaa, ja yli puolet niistä on ”breikkipisteitä”, eli erityisen arvokkaita joukkueen omalla syöttövuorolla syntyneitä pisteitä.

Keskitorjuja: Daniel Wetter, Perungan Pojat – Rovaniemelle hankittu pelimies kutittelee sadan pisteen rajaa pelattuaan 31 erää ja johtaa liigan torjuntapörssiä. Wetter teki yliopistouran Kalifornian osavaltion yliopistossa ja pelasi myöhemmin Yhdysvaltain ammattilaisliigaa NVA:ta Ontario Matadors -joukkueessa, joten kaverilta toki osattiin odottaa vahvaa panosta.

Yleispelaaja: Jenny Mosser, Hämeenlinnan Lentopallokerho – Minnesotalainen pelaaja teki vahvan yliopistouran ja vain nostaa tasoaan nyt ammattilaisena. Mosser on ampaissut oikopäätä vastaanottajien ja nelospaikan hyökkääjien kärkeen lentopallon naisten Mestaruusliigassa. Kerho hyötyy Mosserista vielä hurjasti, kunhan torjuntapeliin tulee lisää pontta.

Yleispelaaja: Dagmar Boom, LP Viesti – Yhden ohivuoden jälkeen Viestillä näyttää olevan johtava yleispelaaja joukkueessaan. Boom on pelannut nimensä mukaisesti ja paukutellut enemmän pisteitä kuin kukaan muu yleispelaaja naisten liigassa. Lisäksi liigan kakkonen breikkipisteissä (edellä vain Puijon hakkuri Johelins Belisario).

Libero: Laura Penttilä, Nurmon Jymy – Sähäkkä urheilija on näyttänyt, että Suomesta löytyy laadukkaita liberoita maajoukkueen luottonimienkin lisäksi. Suomi-paidassa on nähty Penttiläkin, ja jos kehitys vastaanottajana ja kenttäpuolustajana jatkuu, lisää maajoukkuevastuuta tulee varmasti.

Valmentaja: Mika Rantanen, Loimu – Ei jatkuvuutta, ei ongelmaa! Loimussa on valmentajaa mennyt kuin Myllyn ovissa, mutta Rantanen on onnistunut virittämään joukkueen oivalliseen kuusikkopelaamiseen ja voittamisen meininkiin. Valmennus vain vahvistui Kari Raatikaisen kiinnittämisen myötä. Loimu on kaatanut muun muassa viime kevään molemmat loppuottelijat, joten paikka liigan kärjessä on taatusti ansaittu.