Eurosankari Savo Volley joutui kokemaan, että kotimaan liigassa ”tukkaan tulee, jos ei olla valmiita”

PerPon yleispelaaja Alvi Shurdhi. Kuva: CEV.eu

Perungan Pojat viritti keskiviikkona yhden lentopalloliigan kauden tuloksista.

Hiljattain upean työn eurokentillä tehnyt Savo Volley vieraili Rovaniemellä. PerPo ei kumarrellut hallitsevaa SM-hopeamitalistia, vaan takoi taululle lukemat 3-0.

Lentopallon Mestaruusliigan kamppailussa erät päättyivät pistein 25-18, 25-21 ja 26-24.

Kotijoukkueen hakkuri Fredric Gustavsson oli mahtavassa lyönnissä ja teki 21 pistettä. Hyvän panoksen antoi myös Tomi Perkiö, jolle pelipaikka avautui poissaolojen myötä.

– Hyökättiin aika vahvasti. Fredric tappoi kaiken, mitä hänelle annettiin. Silloin on kiva pelata, kun on tuollainen hakkuri, Perkiö totesi.

Savon päävalmentaja Timo Tolvanen ei yllättynyt PerPon vahvasta kotiesityksestä.

– Tässä sarjassa jokainen joukkue pystyy varsinkin kotona pelaamaan tosi hyvällä tasolla. Jos ei olla valmiina, tulos voi olla juuri tällainen. Peliin lähdöt ovat olleet meiltä usein heikkoja, sanoi Tolvanen.

– Tämä tulos oli ansaittu, PerPo pelasi hyvin. Joukkueellamme on oltava ymmärrys siitä, että tukkaan tulee, jos ei olla valmiita laittamaan itseämme likoon. Tänään jo viisi ensimmäistä palloa kertoivat, että haasteellinen ilta on tulossa, Tolvanen kertasi.

Keskiviikkoinen tulos katkaisi kaksi putkea: Savolla oli alla kolmen voiton ja PerPolla kolmen tappion sarja.

Hurrikaani-Loimaa ponnisti viiden ottelun kuntopuntarilla Mestaruusliigan kakkoseksi (parempi saldo on vain VaLePalla). Loimaalla kaatui Vantaa Ducks jännitysottelussa erin 3-2.

Kokkolan Tiikerit puolestaan otti kolmen voiton putken kaatamalla vieraissa liiganousija KyKy-Betsetin. Ottelu päättyi 3-0.

Liigan kärjessä Akaa-Volleylla, Raision Loimulla (molemmilla 11 ottelua) ja VaLePalla (yhdeksän ottelua) on 23 pisteen potit. Tyvipäässä KyKy-Betsetillä ja TUTO Volleylla on vasta kaksi voittoa.

Lentopallon naisten Mestaruusliigassa LP-Vampula taisteli 3-2-vierasvoiton LiigaPlokista. LiigaPlokille harmaita hiuksia tuotti Aliisa Kähkölän loukkaantuminen.

Paremmin passarina tunnettu Olena Napalkova tuli loukkaantumisen jälkeen keskitorjujaksi ja hoiti tuuraustehtävänsä mallikkaasti. Passarin työt teki Noora Hakonen.

Kentän ylivoimainen ykkönen oli Vampulan Iveta Stanchulova, joka pyssytti peräti 32 pinnaa.

LP Kangasala johtaa sarjaa.

Lentopallon Mestaruusliiga jatkuu lauantaina neljällä miesten ja kahdella naisten ottelulla.