Sammelvuon joukkue komistaa voittoputkeaan

Kuva: CEV.eu

Puolan lentopalloliigassa Tuomas Sammelvuo alkaa saada joukkueensa kuosiin, ja myös Joel Banksilla pyyhkii aiempaa paremmin.

Sammelvuon valmentama ZAKSA Kedzierzyn-Kozle on paitsi Puolan liigan myös Euroopan Mestarien liigan hallitseva voittaja. Sammelvuo valmentaa joukkuetta ensimmäistä vuottaan.

Alkukaudella ZAKSAn tuloskunto jätti toivomiseen varaa, mutta nyt joukkue porhaltaa kuuden ottelun mittaisessa voittoputkessa. Putken aikana on tullut neljä voittoa Puolan liigassa ja kaksi Mestarien liigassa.

Keskiviikkona ZAKSA kaatoi Plusligan kamppailussa Cuprum Lubinin vieraskentällä erin 3-0.

Puolan MM-hopeajoukkueestakin tuttu Lukasz Kaczmarek hakkuroi ZAKSAlle 15 pistettä, mutta viime kamppailuissa torjunta on ollut joukkueen erityisvahvuus. Nyt tuli 11 blokkipinnaa, joista Dmitro Pashitski vastasi kolmesta. Hän on Plusligan torjuntapörssissä toisena.

Banksin luotsaama PGE Skra Belchatow rämpi loka- ja marraskuussa: seitsemään otteluun kertyi vain kaksi voittoa. Nyt menossa on kolmen voiton putki, kun CEV Cupin otteluvoittoa (ranskalainen Chaumont kaatui 3-0) seurasivat kaksi voittoa Plusligassa.

Keskiviikkona Belchatow napsi Cerrad Enea Czarni Radomista kotivoiton suoraan erin 3-0. Kokenut italialaisyleispelaaja Filippo Lanza takoi Banksin miehistölle 13 pinnaa.

Banks toimii myös Suomen miesten lentopallomaajoukkueen päävalmentajana. Tehtävässä häntä edelsi Sammelvuo. Maajoukkuerintamalla Sammelvuo valmentaa nykyisin Kanadaa.

Passari Eemi Tervaportin edustama Jastrzebski Wegiel johtaa Plusligaa vakuuttavasti. Ryhmä on voittanut kaikki yksitoista otteluaan.

Yhdennessätoista kamppailussaan torstaina Jastrzebski Wegiel nujersi vieraskentällä Slepsk Malow Suwalkin 3-0.

Tervaportti saa joukkueessaan verrattain vähän peliaikaa, koska ykköspassarina toimii kokenut huippumies Benjamin Toniutti.

Sammelvuon ja Tervaportin joukkueet ovat voittaneet lentopallon Mestarien liigassa molemmat alkulohko-ottelunsa.