Tervaportti ylivoimainen passariykkönen lentopallon Mestarien liigassa

Kuva: Piotr Sumara / PLS

Eemi Tervaportti on passannut joukkueensa lähelle puolivälieräpaikkaa lentopallon Mestarien liigassa.

Tervaportin edustama puolalaisryhmä Jastrzebski Wegiel on voittanut alkulohkossa kaikki neljä kamppailuaan. Tiistaina kaatui kotiottelussa ranskalainen Montpellier suoraan erin 3-0. Tervaportti oli avauskokoonpanossa jokaisessa erässä.

Tiistaina pelattujen otteluiden jälkeen Tervaportti johti Mestarien liigan passaritilastoa ylivoimaisesti. Euroopan lentopalloliitto CEV laskee hänen passaritehokkuudekseen 61,76 %. Lukema perustuu passin jälkeisten hyökkäysten laatuun.

Tilastossa toisena on Hebar Pazardzhikin passari Dobromir Dimitrov, jonka tehokkuusprosentti on 52,38.

Ranskalaishuippu Benjamin Toniutti toimii tavallisesti Jastrzebskin ykköspassarina, mutta Tervaportti on päässyt viime aikoina paljon kentälle Toniuttin poissaolon myötä.

– Oli todella turhauttavaa, kun jouduin olemaan poissa kolmen ottelun ajan loukkaantumisen takia, Toniutti myöntää.

– Toivon, että kuntoni paranee päivä päivältä ja voin auttaa joukkuetta enemmän. Olen tyytyväinen voitosta. Jokainen voitto on tärkeä askel kohti varmaa pudotuspelipaikkaa, hän lisäsi.

Vain lohkovoittajat pääsevät varmasti puolivälieriin. Lohkokakkoset ja paras lohkokolmonen pelaavat erillisen kierroksen puolivälieriin pääsystä. Mestarien liigassa on viisi alkulohkoa.

Antti Ronkaisen ja Aaro Nikulan joukkueet joutuivat tiistaina häviäjärooleihin. Ronkaisen edustama Berlin RV hävisi kotonaan Halkbank Ankaralle 0-3. Ronkainen oli avauskuusikossa viimeisessä erässä.

Berliiniläisryhmällä on kaksi voittoa ja kaksi tappiota.

Benfica, jota Nikula edustaa, hävisi vieraissa Roeselarelle 0-3. Nikula sai totuttuun tapaan niukasti peliaikaa. Benfica on hävinnyt kaikki neljä otteluaan.

Lentopallon eurooppalaisten seurajoukkuekilpailujen kolmostasolla Challenge Cupissa Hämeenlinnan Lentopallokerho joutui taipumaan tanskalaiselle Holtelle 0-3.

Kerhon ja Holten välinen toinen osaottelu pelataan ensi viikon keskiviikkona Hämeenlinnassa.

Tällä viikolla eurocupeja suomalaisjoukkueista pelaavat vielä Savo Volley, LP Kangasala ja Pölkky Kuusamo, jotka osallistuvat kakkoskisa CEV Cupiin.