”Tällä pelaamisella ei tehdä mitään keväällä” – Karelian Hurmoksella takkuaa myös kentällä

Lentopallon Mestaruusliigassa käytiin keskiviikkona neljä ottelua käsittänyt kierros.

Voitot ottivat Raision Loimu, Karelian Hurmos, LP-Vampula ja LiigaPloki. Neljästä ottelusta kolme venyi täyteen viiteen erään.

Miesten ottelussa Rovaniemellä Karelian Hurmos nousi 3-2-voittoon Perungan Pojista oltuaan tappiolla erin 0-2. PerPolle koitui neljäs perättäinen tappio.

Hakkuri Eetu Häyrinen ja yleispelaaja Mikko Räsänen olivat Hurmoksen tehoduo (molemmilla 22 pistettä ja teholukema +11). Häyrinen ei kuitenkaan omiaan silitellyt ottelun jälkeen.

– Aika hirveää pelaamista meiltä kaksi erää. Ei tarvinnut PerPon paljon pelata voittaakseen eriä, me teimme virheet. Onnistuttiin kuitenkin kääntämään peli ja vähentämään virhemäärää. Päästiin peliin kiinni ja saatiin syöttökin kenttään, Häyrinen kertasi.

– Onneksi voitettiin, mutta paljon jäi mietittävää, mitä pelaamiselle keksitään, ettei se näytä tuolta pelistä toiseen. Tuolta se on näyttänyt jo kuukauden. Ollaan saatu paljon anteeksi hyvien yksilösuoritusten ja yksittäisten erien ansiosta. Tällä meidän pelaamisellamme ei tehdä mitään keväällä. Virhemäärään on keksittävä jotain, ilmoitti Häyrinen.

Pelillisten haasteiden lisäksi Karelian Hurmoksella takkuaa taloudellisesti.

Kyyjärvellä nähtiin selvää vierasjoukkueen hallintaa. Loimu kaatoi sarjanousija KyKy-Betsetin suoraan 3-0.

Joonas Jokela (18 pistettä) ja Eetu Mäki (6 torjuntapistettä) olivat Loimun tehomiehiä.

Lentopallon naisten Mestaruusliigassa LP-Vampula nousi ensimmäisen kerran tällä kaudella kolmen ottelun mittaiseen voittoputkeen. Vampula löi hyvin taistelleen kotijoukkueen Nurmon Jymyn 3-2.

Vampulan paras pisteidentekijä oli Kristiana Petrova (18) ja tehokkain Vanessa Jarman (+9).

– Pelasimme hyvää, rentoa omaa peliämme ja olimme hyvin niskan päällä. On hienoa, että joukkueemme henkinen kantti kestää kääntää nämä viidennet erät voitoksi. Nyt meillä on viisieräisistä kuusi voittoa ja yksi tappio, Vampulan manageri Timo Talvitie sanoi.

Huimaa jännitystä saatiin kokea myös Pihtiputaalla, missä kotijoukkue LiigaPloki oli Puijo Wolleyta etevämpi erin 3-2. LiigaPloki vei viimeisen erän pistein 19-17 ja katkaisi viiden ottelun tappioputkensa.

Anna Jefremenko ja Kristin Lux tekivät molemmat LiigaPlokille 23 pistettä. Puijo Wolleyn uusi hakkuri Reina Tokoku ei saanut vielä suuria aikaiseksi, mutta vaikuttaa hyvältä pelaajalta.

Miesten kamppailu TUTO Volley – Vantaa Ducks jouduttiin lykkäämään keskiviikolta TUTOn terveystilanteen vuoksi.

VaLePa johtaa miesten liigaa ja LP Kangasala naisten liigaa. Lentopallon Mestaruusliiga jatkuu perjantaina miesten ottelulla Hurrikaani-Loimaa – Akaa-Volley.

Lentopallon Mestaruusliiga 14.12.2022

KyKy-Betset – Loimu 0-3
PerPo-Hurmos 2-3

Jymy-Vampula 2-3
LiigaPloki-Puijo 3-2