Kaislasalo pommitti 54 pistettä

Kuva: CEV.eu

Samuli Kaislasalo on innostunut huikeaan vireeseen lentopallon eurokisa Challenge Cupissa.

Hakkuri Kaislasalon edustama alankomaalaisseura Orion on edennyt Challenge Cupissa kahdeksan parhaan joukkoon. Kyseessä on eurooppalaisten seurajoukkuekisojen kolmostaso.

Neljännesvälierissä Orion (Orion Doetinchem) lähetti laulukuoroon Murov Bakun. Orion voitti molemmat osaottelut erin 3-1.

Kummassakin ottelussa Kaislasalo nousi parhaaksi pistemieheksi. Orionin kotiottelussa suomalaishakkuri tilastoi peräti 32 pistettä ja huiman teholukeman +25. Azerbaidzhanissa käydyssä toisessa osaottelussa hän lisäsi 22 pinnaa ja tehot +17.

Challenge Cupin varsinaisen vaiheen pistepörssissä Kaislasalo on toisena.

Orion kohtaa puolivälierissä kreikkalaisen Panathinaikosin.

Kaislasalo, 27, muistetaan Suomen kentiltä Rantaperkiön Iskusta, LEKA Volleysta, Hurrikaani-Loimaasta ja Raision Loimusta. Ulkomailla hän on pelannut Alankomaiden lisäksi Belgiassa ja Kreikassa.

Myös maajoukkuekokemusta Kaislasalolta löytyy. Hän ei ole saanut juuri vastuuta Joel Banksin päävalmentaja-aikakaudella, mutta nykykunnollaan hän on varmasti mukana kisassa maajoukkuehakkurin paikasta.

Ensi vuonna Suomi pelaa Euroopan kultaisessa liigassa ja karsinnat ylivoimaisesti voitettuaan EM-kisoissa 2023.

Eurokilpailujen kakkostasolla CEV Cupissa suomalaisjoukkueet saivat kovaa kyytiä. Naisten Mestaruusliigan hallitseva voittaja Pölkky Kuusamo hävisi Mariborille 0-3 ja hopeajoukkue LP Kangasala Mladostille niin ikään suoraan kolmessa erässä. Edessä ovat vielä toiset osaottelut.

Miesten CEV Cupissa Savo Volley ylsi sankaritekoon edellisellä kierroksella, mutta nyt Arcada Galati pudotti savolaisryhmän vietyään molemmat osaottelut erin 3-1.

Euroopan tärkeimmässä kisassa Mestarien liigassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, jossa iskivät yhteen Tuomas Sammelvuon valmentama ZAKSA ja yleispelaaja Jiri Hännisen edustama Decospan Volley Team Menen.

Hallitseva mestari ZAKSA oli odotetun ylivoimainen ja voitti 3-0. Erät päättyivät pistein 25-16, 25-17 ja 25-21.

Belgialaisessa Menenissä paljon vastuuta saava Hänninen oli avauskokoonpanossa jokaisessa erässä ja kirjautti joukkueensa parhaana 10 pistettä. Hänen teholukemansa oli lopputulokseen nähden kunniakas +4.

Puolalaisessa Jastrzebski Wegielissä pelaava Eemi Tervaportti johtaa Mestarien liigan passaripörssiä viikon otteluiden jälkeen.