Joonas Jokela ”ylimääräinen joululahja” Raision Loimulle

Kuva: Hannu Tuominen

Lentopalloilija Joonas Jokela pysyy Raision Loimun vahvuudessa Mestaruusliigan kauden loppuun asti.

Hakkuri Jokelan ja Loimun välisessä sopimuksessa on pykälä, jonka nojalla pelaaja olisi voinut lähteä kesken kauden ulkomaiseen seurajoukkueeseen. Jokela sai ulkomailta useampia sopimustarjouksia, kiinnostaviakin vaihtoehtoja, mutta hän on pitänyt alkukaudesta Loimussa eikä kokenut välttämätöntä tarvetta lähteä ulkomaille.

– Hyvien peliesitysten lisäksi hän on joukkueen henkisiä johtohahmoja, mikä oli tietysti omalta osaltaan tärkeä tekijä siinä, että Jokelan haluttiin ehdottomasti jatkavan ainakin kuluvan kauden loppuun asti, Raision Loimu ilmoittaa tiedotteessaan.

Kausi Loimussa on Jokelalle ensimmäinen. Ennen perjantain otteluita hän oli Mestaruusliigan pistepörssissä kolmantena.

Osaltaan Jokelan suoritusten ansiosta Loimu on pelannut vahvan syyskauden. Sijoitus sarjassa oli toinen ennen viikonlopun kamppailuita.

Loimun toiminnanjohtaja Jani Nieminen iloitsee siitä, että seuran taloudelliset kumppanit olivat halukkaita tekemään lisäpanostuksia Jokelan pitämiseksi joukkueessa.

– Olemme äärimmäisen tyytyväisiä Joonaksen jatkosta. Siitä pitää esittää nöyrä kiitos niille kumppaneille, jotka lähtivät ylimääräisellä joululahjalla seuraa tukemaan. Tästä on erinomaista lähteä kärkikamppailun kautta joulunviettoon ja sitten kohti uudenvuoden haasteita, kertoo Nieminen.

Hollolalaisen Salpiksen kasvatti Jokela, 24, muistetaan myös Alankomaiden Orionista ja Sveitsin liigan Lausannesta sekä Suomen kentillä Lentopalloseura Ettasta ja Vantaa Ducksista.

Viime kaudella Jokela oli johdattamassa Orionia Alankomaiden liigan hopeamitaleille. Hänen vaihdettuaan maisemaa Orion ei jäänyt suinkaan nuolemaan näppejään, vaan värväsi toisen suomalaisen hakkurin, Samuli Kaislasalon.

Nyt Kaislasalo tekee erinomaista tulosta Orionille muun muassa eurokentillä.

Aiemmin tänä vuonna pelatuissa, ylivoimaiseen lohkovoittoon päättyneissä EM-karsinnoissa Jokela oli Suomen maajoukkueen kakkoshakkuri, sillä päähyökkääjän vastuun kantoi Aaro Nikula.

Lohkovoiton ottanut Suomi pelaa lentopallon EM-kisoissa syksyllä 2023.