Reina Tokoku on Puijo Wolleyn uusi hakkuri

Reina Tokoku on Puijo Wolleyn uusi vahvistus lentopallon naisten Mestaruusliigassa.

Tokokun pelipaikka on hakkuri. Kuopiolaisjoukkueella oli tarvetta pelipaikalle, koska tähtipelaaja Johelins Belisario loukkaantui runsas kuukausi sitten.

Tokoku, 23 vuotta ja 177 senttimetriä, on japanilaisen äidin ja ghanalaisen isän tytär.

– Ihmiset sanovat usein, että en ole japanilaisen näköinen, mutta sydämeltäni ja sielultani olen 120-prosenttisen japanilainen. Saan nyt hienon tilaisuuden tehdä töitä lentopalloilun parissa. Nähdään otteluissa, Tokoku toivottaa Puijo Wolleyn verkkosivuilla.

Myös lempinimeä Raychel totteleva Tokoku pelasi viime kaudet japanilaisessa Denso Airybees -joukkueessa.

Puijo on yksi Mestaruusliigan kauden myönteisistä yllättäjistä. Belisarion loukkaantumisen jälkeen Puijo jatkoi hyvin, ja Minna Uusi-Illikainen tuurasi mallikkaasti hakkurin paikalla.

– Välillä ihmettelen, mistä joukkue oikein energiansa löytää, päävalmentaja Pekka Seppänen kommentoi voittoa LP Viestistä marraskuussa.

– Jostain nämä taas kaivoivat sen latingin, ja saatiin hurja show päälle. Olen ylpeä joukkueesta ja todella iloinen sen puolesta, valmentaja lisäsi.

Marraskuun lopulla meno alkoi kuitenkin takkuilla, ja neljästä viime liigaottelustaan Puijo on hävinnyt kolme.

Jos Tokoku osoittautuu onnistuneeksi hankinnaksi, Puijo Wolleylla on edessään erittäin mielenkiintoinen loppukausi. Joukkueella voi olla täydet mahdollisuudet taistella liigamitaleista; lisäksi joukkue on kuitannut paikan lentopallon Suomen cupin lopputurnaukseen, joka käydään helmikuussa Tampereella.

Seuraavaksi Puijo ottaa mittaa Nurmon Jymystä. Myös Jymy on juuri vahvistunut hakkurilla: uusi päähyökkääjä on Ivana Radonjic.

Puijon valmennukseen kuuluva Timo Leikas odottaa tiukkaa kamppailua.

– Molemmilla joukkueilla uudistusta rosterissa ja edellisen ottelun Nurmon hakkuri pelasi mainiosti, Leikas tietää.

Puijo Wolley ja Jymy iskevät yhteen Suonenjoella lauantaina.