Kokkolan Tiikerit parantanut menoaan huimasti – kuntopuntarissa edellä enää Suomen mestari

Kuva: CEV.eu

Kokkolan Tiikerien vire nousee kohisten lentopallon miesten Mestaruusliigassa.

Kuudesta viime kamppailustaan Tiikerit on voittanut viisi. Viiden ottelun kuntopuntarilla Tiikerit on 11 sarjapisteellään liigan toiseksi paras joukkue – edellä on vain hallitseva Suomen mestari VaLePa, jolla on viidestä viime kamppailustaan 12 pinnaa.

Keskiviikkona Tiikerit antoi vieraskentällä kyytiä Karelian Hurmokselle. Ottelu päättyi suoraan 3-0, ja viimeistä erää (25-23) lukuun ottamatta erät olivat selvää kokkolalaisryhmän hallintaa.

Libero Aleksi Mäkiluoma nousi Tiikerien ykköstähdeksi. Hän esitti tärkeitä kenttäpuolustussuorituksia ja nosti vastustajan aloitussyötöt ensiluokkaisesti.

– Pelattiin aika ehjästi. Ei tullut aivan hirveästi sellaista ailahtelua, mitä meillä on välillä ollut tällä kaudella, Mäkiluoma kommentoi.

Kauden alku oli Tiikereiltä nihkeä, mutta noin kuukausi sitten alkoi kulkea. Myös päävalmentaja Mikko Keskisipilä on havainnut joukkueen hitsautuvan hyvää vauhtia.

– Suht koht ehjä esitys. Kauden aikana meillä on ollut haasteita ja taistelua sen suhteen, että saadaan pelin taso pysymään korkeana pitempiä pätkiä, kertoi Keskisipilä.

– Tänään pelaaminen kantoi aika hyvin, eikä pahoja notkahduksia tullut ottelun aikana, tiikeriluotsi lisäsi.

VaLePa jyrää vakuuttavasti Mestaruusliigan kärjessä. Keskiviikkona joukkue nujersi kotikentällään Vantaa Ducksin 3-0. Ducks on hävinnyt kymmenestä viime ottelustaan yhdeksän.

Savo Volley sai kolmen ottelun mittaisen tappioputkensa poikki Raision-vierailulla. Kotijoukkue Loimu kaatui erin 1-3.

Turussa koettiin trilleri, jossa kotijoukkue TUTO Volley voitti Hurrikaani-Loimaan erin 3-2. Hurrikaani johti erin 2-1, mutta TUTO rutisti ohi viemällä kaksi viimeistä settiä (26-24, 15-12).

– Olimme haudassa avauserän jälkeen. Peli oli niin vahvasti Hurrikaanin hallussa, TUTOn valmentaja Olli Kuoksa kuvaili.

– Emme keksineet keinoja ohittaa Hurrikaanin torjuntaa. Se on tietysti suhteessa hyökkäykseen, joka oli meiltä tänään heikkoa. Tästä noususta jäi taskuun kaksi pistettä ja arvona se, ettei periksi anneta ikinä, tähdensi Kuoksa.

Lentopallon naisten Mestaruusliigassa Hämeenlinnan Lentopallokerho otti niin ikään viiden erän voiton. Poikkeuksellisesti Hollolassa pelatussa ottelussa Arctic Volley kaatui 3-2.

Hämeenlinna sai tuplasti juhlimisen aihetta, koska voitto tiesi myös etenemistä lentopallon Suomen cupin lopputurnaukseen, joka pelataan helmikuussa Tampereella.

Lentopallon Mestaruusliiga jatkuu torstaina ottelulla, jossa naisten pääsarjan kärkijoukkue LP Kangasala saa vieraakseen Arctic Volleyn.