Lentopallon naisten Mestarien liiga 2023 – ensimmäiset ottelut pelattu

Kuva: CEV.eu

Lentopallon naisten Mestarien liigassa ovat kauden 2022–2023 alkulohko-ottelut käynnistyneet.

Tiistaina Mestarien liigan varsinainen vaihe käynnistyi kolmen ottelun voimin. Kauden ensimmäiseksi otteluvoittajaksi nousi Fenerbahce, joka kaatoi kotikentällään La Lagunan suoraan 3-0.

Nuori komeetta Arina Fedorovtseva oli Fenerbahcen pisteykkönen 16 merkinnällään. Seurajoukkueottelut ovat hänelle erityisen tärkeitä, sillä hänen kotimaansa Venäjä on suljettu kansainvälisestä lentopalloilusta.

Fedorovtseva jätti Venäjän liigan taakseen vuonna 2021 ja siirtyi turkkilaiseen suurseuraan Fenerbahceen.

– Tämä on vasta matkamme alku Mestarien liigassa. Pystymme parantamaan pelaamistamme ottelu ottelulta. Voitto tuli, joten saimme hyvän startin, Fedorovtseva kommentoi.

Puolalainen Rzeszow oli kotonaan vahva ja kaatoi vierailleen Mulhousen niin ikään 3-0. Kaikkiaan 18 pinnaa Rzeszowille tehnyt Gabriela Orvosova oli kamppailun ykköstähti.

Myöhäisottelussa kohtasivat Novara ja Potsdam. Novara, Mestarien liigan voittaja vuodelta 2019, oli odotetusti niskan päällä. Potsdam innostui kuitenkin kolmannessa erässä hienoon taisteluun ja pakotti ottelun neljään erään. Lopputulos Novaran hyväksi 3-1.

Hakkuri Ebrar Karakurt oli täysin pitelemätön ja paiski Novaralle 32 pistettä. Hän päätti hyökkäyksensä peräti 59-prosenttisesti suoraan pisteeseen. Hyvin esiintyi myös viisi torjuntapistettä napsinut Anna Danesi.

– Olemme ylpeitä tuloksesta ja voitosta, keskitorjuja Danesi kertoi.

– Meillä on vaikeat ajat loukkaantumisten vuoksi, ja jokainen teki tänään parhaansa hyvän tuloksen eteen. Potsdam taisteli hyvin, mutta keskittymisemme piti, eikä viidettä erää tarvittu, lisäsi Danesi.

Keskiviikkona vauhti vain kiihtyi. Kentille saatiin myös suomalaisväriä, sillä luottolibero Roosa Koskelon edustama Stuttgart vieraili Lodzin salissa. Stuttgart voitti 3-0.

Katso kohokohdat Koskelon ja kumppanien voitosta:

Lentopallon hallitseva Suomen mestari Pölkky Kuusamo osallistui Mestarien liigan karsintoihin, mutta ei saavuttanut paikkaa alkulohkoihin.