Lentopallon liigakultaa: Roosa Koskelo ja Aaro Nikula    

Kuva: CEV.eu

Lentopalloilijat Roosa Koskelo ja Aaro Nikula pääsivät juhlimaan liigamestaruuksia Euroopan kentillä.

Saksan Bundesliigassa Koskelo ja Allianz MTV Stuttgart valtasivat mestaruuden kaatamalla jännittävässä loppuottelusarjassa Potsdamin voitoin 3-2. Viidennen ja ratkaisseen finaalin Stuttgart voitti erin 3-0 kotonaan 2 251 katsojan edessä.

Koskelo on Suomen johtava libero ja avainpelaaja myös Stuttgartissa. Hän ei ole ollut säännöllisesti mukana Suomen maajoukkueessa, mutta tämän kevään ryhmässä hän on mukana.

Hakkuri Aaro Nikulan ensimmäinen ammattilaiskausi ulkomailla toi heti kansallisen mestaruuden. Nikulan edustama Benfica vei Portugalin lentopallokultaa kaatamalla loppuotteluissa Sportingin.

Portugalin mestaruus on Benficalle kolmas perättäinen ja kymmenes kaiken kaikkiaan.

Benfica otti loppuottelusarjan nimiinsä suoraan voitoin 3-0. Nikula ei vielä noussut vastuunkantajaksi, ja ratkaisuottelussa hän pääsi kahdessa erässä vaihdosta kentälle.

Pitkänhuiskea Nikula, Someron Voiman kasvatti, tuli kotimaisessa liigassa tunnetuksi VaLePan miehistössä. Hän on esiintynyt Suomen maajoukkueessa.

Hakkuri Joonas Jokela ja yleispelaaja Jan Helenius joutuivat tyytymään hopeamitaleihin Alankomaiden liigassa. Heidän joukkueensa Active Living Orion kärsi tappion finaalisarjassa Draisma Dynamolle.

Hopealle jääminen oli Orionille pettymys, sillä joukkue oli runkosarjassa ylivoimainen ja voitti kaikki 20 otteluaan.

Hopeaa pokkasi myös passari Akseli Lankinen, jonka edustama Decospan Volley Team Menen ylsi kakkoseksi Belgian lentopalloliigassa. Loppuotteluissa suurseura Roeselare oli vahvempi.

Lankinen kuului Menenin luottopelaajiin. Kaksi kautta Belgiassa vaikuttanut passari siirtyy ensi kaudeksi takaisin Suomeen, nyt TUTO Volleyn joukkueeseen.

Lentopallon Mestaruusliigaa Lankinen on pelannut aiemmin Akaa-Volleyssa, Vantaa Ducksissa ja LEKA Volleyssa.