Lentopalloilija Niko Haapakoski sopimukseen

Kuva: CEV.eu

Lentopallon miesten Mestaruusliigassa Karelian Hurmoksella on jo kymmenen pelaajasopimusta kasassa.

Uusin kiinnitys passari Niko Haapakoski, joka muistetaan oululaisesta Lentopalloseura Ettasta. Haapakoski on pelannut myös Viron ja Kyproksen liigoissa sekä Suomen maajoukkueessa.

– Nikolla on kova motivaatio ja tavoitteet ovat korkealla lentopallon suhteen, sekä intoa löytyy työntekoon. Hienoa, että saadaan mies Joensuuhun, Hurmoksen päävalmentaja Matti Alatalo sanoo.

Raision Loimu jatkaa yli kaksimetristen kansainvälisten hakkurien linjaa. Nyt päähyökkääjäksi saapuu kuubalainen Alejandro Rodriguez Fuentes.

Päättyneellä kaudella Loimun Ali Fazli oli yksi parhaista hakkureista Mestaruusliigassa. Loimu oli kiinnostunut pitämään Fazlin, mutta iranilainen tähtää seuran mukaan korkeatasoisempiin liigoihin.

Alejandrolla on ikää 20 vuotta ja pituutta vakuuttavat 207 senttimetriä. Loimun päävalmentaja Aitor Barreros lataa uudelle pelaajalle heti odotuksia.

– Kuuba tuottaa säännöllisesti maailman parhaita pelaajia. Hän on pitkä, vahva ja ponnistusvoimaakin löytyy. Olen melko varma, että hän tulee tarjoilemaan meille hienoja hetkiä ja kunnon show’ta kentällä, Loimu-valmentaja kommentoi.

Loimu on varmistanut ensi kaudelle tähän mennessä yhdeksän pelaajaa.

Pölkky Kuusamo: Lentopallon naisten Mestaruusliigan hallitseva kultajoukkue Pölkky on hankkinut yleispelaaja Ciara DeBellin ja keskitorjuja Cara McKenzien. Molemmat ovat yhdysvaltalaisia, 188-senttisiä urheilijoita. DeBell on 24- ja McKenzie 23-vuotias.

LiigaPloki: Dariana Hollingsworth-Santana, 22, on tuore yleispelaajahankinta. Hänellä on kokemusta Puerto Ricon nuorten maajoukkueesta ja Pohjois-Amerikan yliopistoliigasta.

Nurmon Jymy: Yleispelaaja Netta Hyttinen siirtyy Hämeenlinnan Lentopallokerhosta Nurmoon. Järvenpääläisen Blues Volleyn kasvatti pitää itseään rauhallisena joukkuepelaajana.

– Vahvuuksiani ovat monipuolisuus ja rohkea hyökkäyspelaaminen. Jokaisella osa-alueella on kehitettävää, mutta ensi kaudella keskityn erityisesti torjuntaan sekä yritän hankkia lisää varmuutta vastaanottoon, Hyttinen sanoo.

Äskettäin Hyttinen sai kutsun Suomen maajoukkuerinkiin.

Valmentajat: Hopeavalmentajat Arttu Keränen (LP Kangasala) ja Timo Tolvanen (Savo Volley) jatkavat joukkueittensa päävalmentajana. Juho Rajala puolestaan pysyy Vantaa Ducksin luotsina.