Lentopalloilija Roosa Koskelolle loistosaavutus Mestarien liigassa

Kuva: CEV.eu

Roosa Koskelo pääsi keskiviikkona tuulettamaan lentopallon Mestarien liigan alkulohkon voittoa ja pudotuspelipaikkaa.

Koskelon edustama saksalaisryhmä Stuttgart löi keskiviikkona kotonaan espanjalaisen La Lagunan 3-0. Stuttgartille tuli alkulohkosta viisi voittoa ja yksi tappio. Lohkovoitto on loistava saavutus, sillä taakse jää muun muassa kivikova Fenerbahce.

Stuttgart etenee puolivälieriin eli Euroopan kahdeksan parhaan seuran joukkoon.

Liberona pelaava Koskelo kuuluu joukkueen vakiopelaajiin. Keskiviikkoisessa kamppailussa Stuttgart oli niin ylivoimainen, että myös kakkoslibero Michelle Petterille annettiin vastuuta.

Lentopalloilussa seurajoukkueet vaihtuvat yleensä tiuhaan, mutta Koskelo on pelannut samassa seurassa kauan. Hän liittyi Stuttgartin vahvuuteen vuonna 2018.

Lentopallon naisten Mestarien liigassa alkulohkojen oli määrä tulla päätökseen keskiviikkona, mutta Turkin maanjäristystragedia viivyttää kilpailun aikataulua.

Miesten Mestarien liigassa Tuomas Sammelvuon valmentama ZAKSA Kedzierzyn-Kozle otti aimo harppauksen kohti puolivälieriä. Ensimmäisen pudotuspelikierroksen kamppailussa ZAKSA kukisti toisen puolalaisjoukkueen, Zawiercien, suoraan erin 3-0.

Toinen osaottelu pelataan Zawiercien kotisalissa.

Sammelvuo on luotsannut ZAKSAn erinomaiseen kuusikkopelaamiseen. Yleispelaajat Bartosz Bednorz ja Aleksander Sliwka nostavat aloitussyötöt erinomaisesti, ja passari Marin Janusz ruokkii hyökkääjiä taitavasti. Hakkuri Lukasz Kaczmarek oli jälleen lyönnissä, ja myös keskitorjujat David Smith ja Dmitro Pashitshki onnistuivat. Kaiken kruunaa salamannopea huippulibero Erik Shoji.

Sammelvuo teroittaa, että hetkessä eläminen on kaikki kaikessa.

– Tärkeintä on pitää keskittyminen. Ottelut ovat pitkiä, joten mitä vain voi tapahtua. Täytyy ajatella seuraavaa palloa ja mitä tehdä vastustajan kanssa. Pallo kerrallaan, Sammelvuo totesi CEV:n suorassa lähetyksessä.

Puolan kansallisessa liigassa ZAKSA on neljäntenä.

Eurooppalaisten seurajoukkuekilpailujen kolmostasolla Challenge Cupissa Roosa Laakkosen edustama saksalaisjoukkue Suhl on edennyt komeasti välieriin.

Suhl kaatoi kaksiosaisessa puolivälierässä Prostejovin. Molemmat ottelut päättyivät erin 3-1.

Keskitorjujana pelaava Laakkonen on joukkueessaan luottohahmo. Bundesliigassa hänet on valittu kahdessa ottelussa ykköstähdeksi ja kahdessa ottelussa kakkostähdeksi.