Huippuhakkuri sivussa, mutta sitten tuli ”ihmiskone” ja teki 37 pistettä

Kuva: CEV.eu

Lentopallon Mestaruusliigassa TUTO Volley haki tärkeät kolme pistettä Rovaniemeltä, mutta illan erikoisimmasta esityksestä vastasi kotijoukkue Perungan Poikien Daniel Wetter.

Wetter on tehnyt tällä kaudella itselleen nimeä yhtenä liigan parhaista keskitorjujista. PerPon valmentaja Guntis Atars istutti Wetterin nyt kuitenkin hakkurin paikalle, koska Fredric Gustavsson oli sivussa.

TUTO voitti ottelun erin 3-1. Wetter takoi päähyökkääjän paikalta peräti 37 pistettä eli keskimäärin 9,25 erää kohden. Hän sai lähes puolet Lasse Jäntin jakelemista passeista ja päätti hyökkäyspaikkansa 56-prosenttisesti suoraan pisteeseen. Lisäksi hän syötti kolme ässää.

Atars kertoi, että Gustavssonilla on ollut polvivaivaa ja sittemmin vielä vatsaongelmia.

– Ehdimme harjoitella Wetterin kanssa hakkuripeliä. Häneltä huippupeli, mutta keskeltä ei tullut apuja, Atars kertasi.

TUTOn valmentaja Olli Kuoksa kuvaili päivän tapahtumia värikkääseen tapaansa.

– Peli meni uusiksi saman tien, kun tultiin halliin. Olimme valmistautuneet pysäyttämään yhden liigan parhaista hakkureista (Gustavsson). Sillä suunnitelmalla sai pyyhkiä persettä, Kuoksa ilmoitti.

– Wetter on aika kohtalainen ihmiskone hyppäämään. Tietyllä tavalla se vaikeutti varmaan myös PerPon pelaamista, ja vaikea oli meidänkin lähteä adaptoitumaan. Oltiin ihan selkeästi pulassa vastustajan hyökkäyksen kanssa, mutta onneksi oma hyökkäys, torjunta ja puolustus riittivät, sanoi Kuoksa.

TUTOn paras pistemies oli 27 pinnaa nakutellut Matias Tihumäki. Libero Ville Sihvonen hoiti kenttäpuolustuksen mallikkaasti ja nosti aloitussyötöt virheittä. Tatu Vuorenmaa puolestaan kirjautti kamppailun parhaana neljä torjuntapistettä.

Täysi pistepotti nosti TUTOn sarjassa yhdeksänneksi ja vain pisteen päähän pudotuspelipaikasta. Viimeisen pudotuspelipaikan kohtalo on käytännössä PerPon (24 pistettä), TUTOn (23) ja Vantaa Ducksin (22) käsissä.

Keskiviikon liigakierroksella hallitseva liigan ja Suomen cupin mestari VaLePa taipui vieraissa Hurrikaani-Loimaalle 0-3. Tiukan cupviikonlopun jäljiltä VaLePa pelasi vaihtoehtoisella kokoonpanolla, mutta Hurrikaanille neljäs perättäinen liigaottelun voitto toki kelpasi.

Nousijajoukkue KyKy-Betset näyttää jäävän liigan jumboksi (14 pistettä). Nyt Kokkolan Tiikerit kävi hakemassa Kyyjärveltä 3-0-voiton.

Lentopallon naisten Mestaruusliigassa kärkikolmikko otti voitot. Puijo Wolley kaatoi Nurmon Jymyn, LP Kangasala Hämeenlinnan Lentopallokerhon ja Pölkky Kuusamo LP Viestin. LiigaPloki taas oli OrPoa vahvempi erin 3-2.

Lentopallon Mestaruusliiga 8.2.2023

Hurrikaani-VaLePa 3-0
KyKy-Tiikerit 0-3
PerPo-TUTO 1-3

Pölkky-Viesti 3-0
Jymy-Puijo 1-3
LiigaPloki-OrPo 3-2
Kangasala-Hämeenlinna 3-0