Hurrikaani-Loimaa valitsi Olli Kuoksan, jolta ”ei kestänyt kuin viisi minuuttia päättää”

Olli Kuoksasta tulee Hurrikaani-Loimaan uusi päävalmentaja lentopallon Mestaruusliigassa.

Hurrikaani kertoi torstaina, että seuran ja Kuoksan välinen sopimus astuu voimaan toukokuun alussa. Sopimuksella on mittaa kolme vuotta ja siihen sisältyy kahden vuoden optio.

Kuoksa valmentaa vielä tämän kauden turkulaista TUTO Volleyta.

Hurrikaani-Loimaa aiheutti pienen kohun joulukuussa vapautettuaan Jussi Heinon päävalmentajan paikalta ja ilmoitettuaan ratkaisun johtuneen ”muista kuin pelillisistä syistä”. Kuluvan kevään valmennuksesta loimaalaisryhmässä vastaa Jani Niskakangas.

Hauska yhteensattuma on se, että seuraavassa kotiottelussaan lauantaina Hurrikaani isännöi nimenomaan TUTO Volleyta.

TUTOn ruorissa Kuoksan pesti jää yhden kauden mittaiseksi. Ennen TUTOa Kuoksa teki erinomaista työtä oululaisessa Lentopalloseura Ettassa vuosien ajan. Keväällä 2019 Etta aiheutti myönteisen sensaation ja valtasi SM-hopeaa. Loppuottelusarjassa VaLePa oli vahvempi.

Hopeakauden jälkeen Kuoksa oli yksi varteenotettavimmista ehdokkaista Suomen miesten lentopallomaajoukkueen päävalmentajaksi Tuomas Sammelvuon vaihdettua Venäjän leipiin. Valinta kohdistui kuitenkin brittiläiseen Joel Banksiin.

Kaudella 2021-2022 Etta piti liigapaikkansa pelillisesti, mutta taloussyistä edessä oli lähteminen 1-sarjaan. Kauden jälkeen Kuoksa teki sopimuksen TUTOn kanssa.

Kuoksa oli liigatason lentopalloilija ennen siirtymistään valmentajaksi. Hän kuului muun muassa Santasportin joukkueeseen, joka voitti SM-kultaa vuonna 2007.

Tuleva Hurrikaani-luotsi kertoo seuranneensa Loimaan tilannetta tarkkaan. Hän tietää, että organisaatio ja yhteisö ovat uudella valmennuspaikkakunnalla tikissä.

– Kun nyt tuli tilaisuus, ei kestänyt kuin viisi minuuttia päättää tulla Loimaalle, Kuoksa sanoo Hurrikaanin verkkosivuilla.

– Loimaalla lentopallo merkitsee paljon. Nyt minulla on takana organisaatio, jonka kanssa voi realistisesti tehdä huippu-urheilua. Valmennusfilosofiaani kuuluu se, että pelaaja tuntee itsensä tärkeäksi ja uskaltaa näyttää positiiviset ja negatiiviset tunteet, lisää Kuoksa.