Urheiluyhteisö osoitti voimansa ja pelasti lentopallon liigaseuran

Seuraava tavoite: yli 1 500 katsojaa tähän halliin. Kuva: Jere Sinkkonen

Lentopalloseura Karelian Hurmoksen tukikampanja näyttää onnistuneen hyvin.

Joensuulaisseura Hurmos kertoi vakavista talousongelmistaan marraskuussa. Hurmos sanoi, että toiminnan jatkuminen oli hyvin epävarmaa.

Tukikampanjassa Hurmos myi erityisiä, 30 euron hintaisia tukilippuja lauantaina pelattavaan lentopallon Mestaruusliigan otteluun Hurmos – Raision Loimu. Perjantaina Hurmos tiedotti, että tukilippumyynti lähenteli tuhatta lippua. Seuran mielestä kampanja oli onnistunut.

– Joensuu on todellakin urheilukaupunki. Mestaruusliigakausi ja Hurmoksen tulevaisuus on turvattu, Hurmos sanoi tiedotteessaan.

Hurmoksen ja Loimun välinen ottelu käydään poikkeuksellisesti Motonet Areenassa. Hurmos kertoo, että seuraava tavoite on panna kauden yleisöennätys uusiksi. Äskettäisessä VaLePa – Savo Volley -ottelussa yleisömääräksi kirjattiin 1 500. Ottelu pelattiin joukkuepalloilun erikoistapahtumassa Kauhajoella. Koska Hurmoksen kampanja onnistui riittävän hyvin, lauantaiseen otteluun ei ole pakollista pääsymaksua.

Tukilipun ostaneiden lisäksi Hurmos on saanut ilonaihetta useista merkittävistä yhteistyökumppanuuksista. Lentopalloseuran tueksi on rientänyt myös pesäpalloseura Joensuun Maila.

Hurmos-Loimu Motonet Areenassa lauantaina kello 17. Ovet aukeavat kello 15.30.

Karelian Hurmos ei ole haasteittensa kanssa yksin. Koronaviruspandemia keskeytti sarjat moneen kertaan, ja käytännössä kaikki urheiluseurat joutuivat ahdinkoon. Yleisörajoitusten poistumisen jälkeen urheilun ystävät eivät ole löytäneet takaisin katsomoon riittävän runsaslukuisesti. Erityisen karvaasti se näkyy lentopalloilussa, jonka yleisömäärät ovat muutenkin pienet.

Kokkolan Tiikerit kertoi äskettäin käynnistäneensä tukikampanjan pääsarjatulevaisuutensa varmistamiseksi. Kokkolalaisseura vetosi sidosryhmiin ilmaisemalla, että ”tarvitsemme tukeasi nyt enemmän kuin koskaan”.

Tiikereiden tukikampanjassa on vaihtoehtoja niin henkilö- kuin yritystukijoille.

Talousvaikeudet ovat valitettavan tuttuja Tiikereille. Viimeksi liigatulevaisuus kävi vaakalaudalla vuosi sitten, mutta seuran solmima monivuotinen kaupallinen yhteistyösopimus pelasti konkurssilta.

Vajaan vuoden sisään myös oululainen Lentopalloseura Etta ja rovaniemeläinen Perungan Pojat ovat olleet erityisissä talousongelmissa. PerPo sai onnistuneella tukikampanjalla taloutensa liigakuntoon ainakin väliaikaisesti.

Oma lukunsa on Etta, joka joutui viime kauden jälkeen jättämään liigan ja lähtemään 1-sarjaan. Tällä kaudella tuli uusi stoppi, kun lentopalloliitto sulki Ettan 1-sarjasta hoitamattomien vastuiden vuoksi. Lisäksi Etta tuomittiin pudonneeksi 1-sarjasta.