Hänninen iskee upeaa läpimurtoa, Sammelvuon joukkue jatkoon, Tervaportin ryhmä vakuutti

Kuva: CEV.eu

Tuomas Sammelvuon, Eemi Tervaportin ja Antti Ronkaisen edustamat joukkueet etenivät pudotuspeleihin lentopallon Mestarien liigassa.

Sammelvuon valmentama puolalaisjoukkue ZAKSA Kedzierzyn-Kozle, Mestarien liigan hallitseva voittaja, jäi lohkossaan kakkoseksi voitettuaan neljä ja hävittyään kaksi kamppailua. Lohkon vei nimiinsä italialainen Trentino, joka kokosi täydet kuusi otteluvoittoa.

Viimeisessä lohko-ottelussaan ZAKSA hävisi kotonaan Trentinolle erin 2-3. Tappio oli kirvelevä, sillä kotijoukkue voitti kaksi ensimmäistä erää.

– Oli pettymys, ettemme pystyneet pitämään tasoamme toisen erän jälkeen. Trentino on kuitenkin erinomainen joukkue, ja sen he näyttivät, sanoi ZAKSAn yleispelaaja Bartosz Bednorz.

– Teimme paljon virheitä ottelun toisella puolikkaalla ja siksi hävisimme. En itsekään pystynyt pitämään tasoani. Uskon kuitenkin, että kohtaamme vielä Trentinon… Mestarien liigan loppuottelussa, Bednorz mehusteli.

Passari Tervaportin edustama Jastrzebski Wegiel oli Perugian ohella alkulohkojen vakuuttavin ryhmä: molemmat voittivat kaikki ottelunsa ja keräsivät täyden 18 pisteen saldon. Tervaportti on joukkueen kakkospassari, mutta hän esiintyi mallikkaasti ykkösvalinta Benjamin Toniuttin oltua välillä loukkaantuneena sivussa.

Ronkainen ja Berlin Recycling Volleys pinnistivät jatkoon voitettuaan päätöskierroksella puolalaisen Zawiercien 3-0. Yleispelaaja Ronkainen oli berliiniläisille käyttökelpoinen vaihtopelaaja.

Jiri Hännisen (Decospan Volley Team Menen, Belgia) ja Aaro Nikulan (Benfica, Portugali) pelit tyssäsivät alkulohkoon. Molemmat joukkueet hävisivät kaikki kuusi kamppailuaan.

Hänninen tekee vahvaa kansainvälistä läpimurtoa, vaikka joukkueen tulokset jäivät vaatimattomiksi. Yleispelaaja Hänninen oli alkulohkoissa ainoa suomalainen vakituinen kuusikkopelaaja ja ylsi joukkueensa sisäisen pistepörssin jaetulle kärkisijalle. Hänninen ja Lou Kindt tekivät kumpikin 46 pistettä Menenille.

Jirillä on menossa ensimmäinen ammattilaisvuosi ulkomailla. Raahen Lentopallon kasvatti Hänninen (s. 1998) oli viime kaudella voittamassa Suomen mestaruutta VaLePassa. Ennen VaLePaa hän pelasi Mestaruusliigaa Lentopalloseura Ettassa ja Kokkolan Tiikereissä.

Hakkurina pelaava Nikula väläytti Mestarien liigassa upeasti, mutta jäi enimmäkseen vaihtopelaajan rooliin.

Alkulohkojen viisi voittajaa etenevät suoraan puolivälieriin. Pudotuspelit alkavat kierroksella, johon pääsi kuusi joukkuetta (lohkokakkoset sekä paras lohkokolmonen).

Lentopallon miesten Mestarien liigassa pudotuspelit alkavat 7. helmikuuta.

Puolivälierät

Trentino, Italia vastaan ZAKSA/Zawiercie

Perugia, Italia vastaan Berlin/Ziraat

Halkbank Ankara, Turkki – Civitanova, Italia

Jastrzebski Wegiel, Puola vastaan Tours/Friedrichshafen

Ensimmäinen pudotuspelikierros

Zawiercie, Puola – ZAKSA, Puola

Ziraat Bank Ankara, Turkki – Berlin RV, Saksa

Tours, Ranska – Friedrichshafen, Saksa