Myös Suomen naisten maajoukkueelle ulkomainen valmentaja – yleisö ottaa valinnan myönteisesti vastaan

Kuva: CEV.eu

Suomalainen lentopalloyleisö ottaa maajoukkueen kansainväliset valmentajavalinnat erittäin myönteisesti vastaan.

Nikolas Buser on Suomen naisten lentopallomaajoukkueen uusi päävalmentaja. Lentopalloliitto tiedotti perjantaina, että Buserin sopimus kattaa vuodet 2023 ja 2024.

Suomen miesten lentopallomaajoukkuetta valmentajaa brittiläinen Joel Banks. Hän aloitti työssä vuonna 2019 Tuomas Sammelvuon siirryttyä Venäjän päävalmentajaksi.

Lentopallo.info järjesti kyselyn, jossa kysyttiin yleisön mielipidettä kansainvälisiin valmentajavalintoihin. Vaihtoehdot olivat hyvä asia, huono asia ja osaaminen ratkaisee.

Kyselyssä peräti 70,4 prosenttia vastaajista oli sitä mieltä, että valmentajavalinnoissa osaaminen ratkaisee. Vastaajista 22,4 prosenttia koki kansainväliset valinnat ensisijaisesti hyväksi asiaksi ja vain 7,1 prosenttia huonoksi asiaksi.

Sveitsiläinen Buser, 38, valmensi Suomen nuorten maajoukkueita kahden vuoden ajan. Lisäksi hän on toiminut valmentajana Sveitsissä, Saksassa ja Yhdysvalloissa.

– Tunnen etuoikeutta sekä ylpeyttä edustaa tätä upeaa maata ja sen lentopalloyhteisöä isoimmilla kentillä, sanoo Buser.

– On erittäin mielenkiintoinen ajankohta ottaa tehtävä vastaan ja jatkaa hienolle perustalle viime vuosina valettua työtä. Naisten maajoukkueessa on hyvä yhdistelmä kokeneita pelaajia sekä nuoria tulevaisuuden nimiä, uusi luotsi lisää.

Buserin edeltäjä Tapio Kangasniemi teki loistavaa työtä.

Suomen naiset menivät hänen alaisuudessaan kolmiin perättäisiin EM-kisoihin. Suomen naisten maajoukkue ei ole koskaan aikaisemmin pystynyt samaan.

Kangasniemen mallikas päävalmentaja-ajanjakso päättyi syksyllä 2022, kun Suomi oli varmistanut karsinnoissa kolmannen perättäisen paikkansa lentopallon EM-kisoihin.

– Huikea reissu, hienoja ihmisiä. Menestystä olisi voinut tulla enemmänkin, esimerkiksi EM-kisoissa olisi pitänyt päästä jatkoon, Kangasniemi kertasi valmentaja-aikaansa Ylelle.

– Hieno joukkue, jolla oli tänä kesänä loukkaantumisia ja muita hankalia tilanteita. Niistä on kuitenkin noustu pala kerrallaan, luotsi kuvaili viime kuukausia.

Kangasniemi toimii nyt liiton urheilujohtajana.

Syksyllä 2023 Suomen miesten ja naisten maajoukkueet pelaavat lentopallon EM-lopputurnauksissa.