Siirtoaika ohi lentopalloliigassa – näin joukkueet muuttuivat

Kuva: CEV.eu

Lentopallon Mestaruusliigassa pelaajasiirtojen takaraja oli tiistai 31. tammikuuta.

Uutinen julkaistu 31.1., päivitetty 2.2.

Viimeinen joukkue pelaajamarkkinoilla oli naisten pääsarjan LP Viesti, joka teki odotetusti kiinnityksiä. Tilausta oli, koska luottopelaaja Dagmar Boom loukkaantui niin pahasti, että kausi jäi kesken.

Uudet viestiläiset ovat yleispelaajat Jordan Lockwood ja Andela Kovac. Lockwoodin kotimaa on Yhdysvallat, Kovacin Bosnia ja Hertsegovina. Kummankin sopimus kattaa loppukauden.

Ennen viimeistä siirtopäivää vauhdissa olivat Savo Volley, Raision Loimu ja Hämeenlinnan Lentopallokerho.

Naisten pääsarjassa Hämeenlinna pestasi ranskalaisen yleispelaajan Odette Ndoyen, joka on ehtinyt pelata jo kolmessa ottelussa.

Miesten liigassa Savo Volleyn ja passari Maciej Madej’n tiet erkanivat, ja seura hankki uudeksi pelintekijäksi Kevin Rodriguezin. Madej on siirtynyt Kyprokselle.

Loimu puolestaan täydensi miehistöään kiinnittämällä Suomen maajoukkueessakin esiintyneen Eemeli Koukin.

Kesken Mestaruusliigan kauden 2022-23 on nähty merkittävää pelaajaliikennettä.

Pölkky Kuusamo: Hallitseva naisten liigamestari onnahteli syyskaudella, joten toimenpiteet olivat tarpeen.

Yleispelaajat Carlyle Nusbaum ja Madeline Palmer saapuivat Kuusamoon loppukaudeksi. Nusbaum pelasi Pölkyssä viime kaudellakin. Palmer taas on tuttu LiigaPlokista.

Felicia Marshall puolestaan jätti Kuusamon kesken kauden ja löysi uuden pelipaikan Ruotsista.

OrPo: Piper Matsumoto pestatiin passariksi Orivedelle. Seurauksena OrPo ja passari Petra Salmela purkivat välisensä sopimuksen.

LP Kangasala: Maajoukkuetason hakkuri Iina Andrikopoulou pelasi Kangasalan joukkueessa farmisopimuksen turvin, ja on jatkamassa liigaryhmässä keväällä.

Nurmon Jymy: Kokenut keskitorjuja Kaisa Jokinen teki taas liigapaluun ja liittyi nurmolaisryhmään. Myöhemmin kauden aikana Jymy vahvisti ryhmäänsä hakkuri Ivana Radonjicilla.

Puijo Wolley: Erinomaista kautta pelaava Puijo Wolley koki takaiskun hakkuri Johelins Belisarion loukkaannuttua marraskuussa. Tilalle hankittiin Reina Tokoku.