Lentopalloliigassa taas vakavia talousongelmia – kauden vieminen loppuun vaarassa

Kuva: CEV.eu

Lentopallon naisten Mestaruusliigassa pelaava LP Kangasala järjestää tukiottelun toimintansa turvaamiseksi.

Kangasalla on tosi kyseessä. Seura tiedotti perjantaina tarvitsevansa noin 30 000 euron suuruiset lisätulot, jotta joukkue voi jatkaa ”varmuudella kauden loppuun”.

– Vaikka joukkue operoi liigatasolla erittäin maltillisella pelaajabudjetilla, kassatilanne on kauden mittaan kehittynyt niin vaikeaksi, että jopa kauden loppuun saattaminen on vaakalaudalla, LP Kangasala tähdentää.

Monet urheiluseurat ovat joutuneet kokemaan sen, että koronaviruspandemian aiheuttamien yleisörajoitusten poistumisen jälkeen katsojat eivät ole löytäneet ottelutapahtumiin entiseen malliin. Lisäksi viimeisen vuoden aikana maailmantilanne on tuottanut lisähaasteita.

Kangasalan tukiottelu ajoittuu pudotuspeleihin. Tarkka päivämäärä ja vastustaja varmistuvat runkosarjan loputtua. Alustava ottelupäivämäärä on 15. maaliskuuta.

LP Kangasalan kampanjassa on tukivaihtoehtoja yksityishenkilöille ja yrityksille.

Naisten lentopalloliigassa myös LiigaPloki järjestää tukiottelun. Perjantaina 24. helmikuuta vieraaksi saapuu LP-Vampula, ja LiigaPloki tarjoaa 20 euron hintaisia tukituotepaketteja.

Lentopallon miesten Mestaruusliigassa Vantaa Ducks puolestaan pyrkii parantamaan toimintaedellytyksiään teemalla ”tonni täyteen”. Ducks yrittää saada Hurrikaani-Loimaa-kotiotteluunsa tuhat katsojaa ja rikkomaan yleisöennätyksensä.

Ottelu, josta saatavien tulojen tavoitteena on varmistaa Mestaruusliigan otteluiden jatkuminen pääkaupunkiseudulla, pelataan Vantaan Korsossa 8. maaliskuuta. Tukilipun hinta on 32,50 euroa.

Lentopalloseurojen talousongelmat ovat olleet viime vuosina liiankin tuttuja. Eniten huomiota on saanut Karelian Hurmoksen hanke, joka houkutteli äskettäin Joensuussa käytyyn liigaotteluun 1 500 katsojaa ja lopulta turvasi seuran tulevaisuuden.