Poikkeuksellista suomalaisjännitystä Mestarien liigassa

Kuva: CEV.eu

Tuomas Sammelvuon, Eemi Tervaportin ja Antti Ronkaisen edustamat joukkueet kisaavat tällä viikolla pääsystä lentopallon Mestarien liigan välieriin.

Sammelvuon valmentama ZAKSA Kedzierzyn-Kozle ottaa mittaa kivikovasta italialaisnipusta Trentinosta. ZAKSA voitti kotiottelunsa tiistaina, ja toinen osa pelataan Italiassa 16. maaliskuuta.

Käynnissä on poikkeuksellisen mielenkiintoinen ottelusarja. ZAKSA puolustaa Mestarien liigan voittoa, kun taas Trentino on kuulunut vuosien ajan maailman parhaisiin lentopallon seurajoukkueisiin.

Tiistainen ottelu lunasti suuret odotukset korkojen kera. ZAKSA taisteli voittoon, mutta vasta täyden viiden erän jälkeen eli tuloksella 3-2.

ZAKSAn vietyä ensimmäisen erän pistein 25-22 Trentino vastasi viemällä kaksi seuraavaa (25-22, 25-22). Italialaisvieraat olivat hyvässä vauhdissa jo neljännessäkin erässä, mutta ZAKSA pystyi kääntämään ottelun suunnan.

Isäntäjoukkue voitti neljännen erän pistein 25-21 ja oli ratkaisuerässä vahvempi 15-10-tuloksella.

– Tärkeintä on se, että keskitymme kuumimmillakin hetkillä omaan pelaamiseemme emmekä yritä mitään erikoista. Meidän on pysyttävä joukkueena ja pelattava pallo kerrallaan, Sammelvuo kommentoi Eurovolley.tv:n suorassa lähetyksessä.

ZAKSAn hakkuri Lukasz Kaczmarek ei ollut aivan parhaimmillaan, mutta pystyi parantamaan ottelun loppua kohden oleellisesti. Hän nousikin kamppailun pisteykköseksi 23 merkinnällään.

– Olemme nyt iloisia, vaikka tämä oli vasta yksi askel eteenpäin. Ottelu oli hieno, samoin tunnelma hallissa. Välieriin on vielä pitkä matka, ja vierasottelu tulee olemaan vaikeampi, sanoi Kaczmarek.

ZAKSAn yleispelaajat Bartosz Bednorz (5 ässää) ja Aleksander Sliwka (tehot +10) esiintyivät jälleen erinomaisesti. Trentinon takuumiehiä olivat yleispelaaja Alessandro Michieletto (30 vastaanottoa, 15 pistettä) ja hakkuri Matey Kaziyski (21 pistettä).

Tiistain ensimmäisessä ottelussa Halkbank Ankara leipoi yllätyksen ja voitti kotonaan italialaisen Civitanovan erin 3-1.

Tervaportti ja Ronkainen puolustavat suomalaista pelaajakunniaa. Ronkaisen edustama Berlin Recycling Volleys isännöi keskiviikkona Perugiaa. Perugia voitti 3-1. Ronkainen kävi vaihdosta kentällä kahdessa erässä.

Jastrzebski Wegiel, jonka kakkospassarina Tervaportti vaikuttaa, kohtaa puolivälierissä saksalaisen Friedrichshafenin.

Jastrzebski aloitti vieraissa torstaina ja voitti 3-0. Tervaportti piipahti kentällä kolmannessa erässä.

Naisten Mestarien liigan puolivälierät alkavat ensi viikolla. Roosa Koskelon liberoima Stuttgart pelaa italialaista Novaraa vastaan.

Lisäksi eurokilpailujen kakkostasolla CEV Cupissa Joel Banksin valmentama Belchatow taistelee paikasta loppuotteluun. Kaksiosaisessa välierässä vastaan asettuu Modena. Modena voitti ensimmäisen osaottelun kotonaan erin 3-1.