Vantaa Ducksin urhean tempauksen epäonnistuminen taas yksi takaisku pääkaupunkiseudun lentopallolle

Lentopallojoukkue Vantaa Ducksin rohkea ”tonni täyteen” -tempaus jäi vajaaksi.

Lentopallon miesten Mestaruusliigassa Vantaa Ducks, Korson Vedon edustusjoukkue, pyrkii parantamaan toimintaedellytyksiään. Ducks toteutti kampanjan, jonka tavoite oli saada keskiviikkoiseen kotiotteluun tuhat katsojaa.

Yritys oli kunnioitettava, mutta tulos vaatimaton. Katsojamääräksi Korsossa kirjattiin 712, joka on toki seuralle kauden katsojaennätys. Ducks voitti Hurrikaani-Loimaan erin 3-1.

Korson Vedon ja Vantaa Ducksin puheenjohtaja Ari Koskenoja lähestyy asiaa positiivisen kautta.

– Saavutimme taloudellisesti pikalaskennan mukaan noin kolme neljäsosaa tavoitteestamme. Jatkamme taisteluamme Mestaruusliigassa pelaamisen taloudellisten edellytysten parantamiseksi, Koskenoja sanoi Ducksin verkkosivuilla.

Pääkaupunkiseudulla liigatason lentopalloilu on ollut pitkään Vantaa Ducksin varassa (poikkeuksena Helsinki Volleyn surullinen tarina viime kaudella), joten vähäinen tuki-innokkuus on todella huolestuttava asia. Lentopallo tuntuu jäävän väkisinkin suositumpien lajien jalkoihin, eivätkä seudun yleisö ja yritykset selvästikään pidä liigatason lentiksen jatkumista riittävän tärkeänä.

Ducksille kausi on ollut haastava niin taloudellisesti kuin pelillisesti. Yhdentoista joukkueen liigassa joukkue jäi kymmenenneksi, ja edessä ovat esikarsinnat liigajumbo KyKy-Betsetiä vastaan. Esikarsinnan häviäjä joutuu varsinaisiin liigakarsintoihin 1-sarjan voittajaa vastaan.

Lentopallon naisten Mestaruusliigassa LP Kangasala etenee puolestaan hyvin tukikampanjassaan. Seura tiedotti helmikuussa tarvitsevansa noin 30 000 euron suuruiset lisätulot, jotta joukkue voi jatkaa ”varmuudella kauden loppuun”.

– Vaikka joukkue operoi liigatasolla erittäin maltillisella pelaajabudjetilla, kassatilanne on kauden mittaan kehittynyt niin vaikeaksi, että jopa kauden loppuun saattaminen on vaakalaudalla, LP Kangasala kertoi.

Noin kahdessa viikossa tukipotti oli noussut liki 20 000 euroon, mikä jo varmistaa kampanjan tavoitteen täyttymisen.

Kangasalan tukiottelu ajoittuu pudotuspeleihin. Alustava ottelupäivämäärä on 15. maaliskuuta, ja vastaan asettuu LP Viesti.

Lentopalloseurojen talousongelmat ovat olleet viime vuosina liiankin tuttuja. Eniten huomiota on saanut Karelian Hurmoksen hanke, joka houkutteli äskettäin Joensuussa käytyyn liigaotteluun 1 500 katsojaa ja lopulta turvasi seuran tulevaisuuden.