Lentopallon naisten Mestaruusliigan puolivälierät – näin käy

Pölkky Kuusamo puolustaa Suomen mestaruutta. Kuva: CEV.eu

Lentopallon naisten Mestaruusliigassa puolivälierät eli ensimmäinen pudotuspelikierros alkaa keskiviikkona 15. maaliskuuta.

Kuopiolainen Puijo Wolley yllätti ja vei runkosarjan nimiinsä. Ilman pudotuspelipaikkoja jäivät Arctic Volley ja Nurmon Jymy, jotka kohtaavat toisensa esikarsinnoissa.

Mestaruusliigan runkosarjassa ei nähty valtavia pelillisiä tasoeroja, joten pudotuspeleihin lähdetään erittäin mielenkiintoisissa asetelmissa. Seuraavassa Lentopallo.infon katsaus puolivälierien ottelusarjoihin.

Puijo Wolley – LP-Vampula

Puijo voitti runkosarjan lopulta vain pisteen erolla Pölkky Kuusamoon. Puijon otteluista peräti 15 eli yli puolet meni täyteen viiteen erään: viisieräisissä kuopiolaisten saldo oli 9-6. Huomattavin seikka runkosarjaesityksessä on se, että Puijo jäi ilman sarjapisteitä yhdessä ainoassa ottelussa. Uusi valmennuskaksikko Pekka Seppänen – Timo Leikas suitsi Puijon huikeaan parannukseen.

Vampula pelasi runkosarjassa epätasaisesti, mutta sen joukkueessa on potentiaalia. Pudotuspelipaikka varmistui viimeisellä ottelukierroksella. Vampulan vahvuus lepää yleispelaajissa (Petrova, Stanchulova), mutta muilla osa-alueilla etulyöntiasema on Puijon. Kunhan Vampula ei tyydy vain karsintojen välttämiseen, ottelusarjasta tulee kiinnostava.

Avainpelaajat: Oksana Rusnatshenko – Kristiana Petrova

Arvio: Puijo jatkoon voitoin 3-1

Pölkky Kuusamo – LiigaPloki

Mestarijoukkue Pölkky veti heikosta syksystä johtopäätökset ja vahvisti joukkuettaan kevätkaudeksi. Se tepsi: vuonna 2023 kuusamolaisryhmä on pelannut 12 liigaottelua ja voittanut niistä 11. Runkosarja päättyi kahdeksan ottelun mittaiseen voittoputkeen.

LiigaPloki pelasi runkosarjassa alle odotusten, ja avainpelaaja Anna Jefremenkon puuttuminen loppukierroksilta vain vaikeutti tilannetta. Ilman Jefremenkoa LiigaPlokilla ei ole mahdollisuuksia tässä ottelusarjassa. Hänen paluunsa toisi kamppailuun uutta sähköä.

Avainpelaajat: Breana Runnels – Anna Jefremenko

Arvio: Pölkky 3-0

LP Kangasala – LP Viesti

Molemmilla joukkueilla on takana rikkonainen runkosarja. Kangasala menetti kesken kauden Emmi Riikilän ja Viesti Dagmar Boomin. Kangasala sijoittui kolmanneksi ja Viesti kuudenneksi.

Pallo hyvin passarille, ja sitten mahdollisimman paljon hyökkäyspaikkoja hakkuri Saana Lindgrenille. Siinä on yksinkertainen resepti, joka voi tuoda Viestille ottelusarjavoiton. Kangasalan vahvuus voisi olla kuusikkopelin oleellinen tiivistyminen, jollaisesta Arttu Keräsen valmentama joukkue tunnetaankin.

Ratkaisu tapahtuu tuskin ainakaan libero-osastolla: Kangasalan Tiiamari Sieväsen ja Viestin Netta Laaksosen välisessä huipputason taistelussa puntit ovat tasan.

Avainpelaajat: Netta Rekola – Saana Lindgren

Arvio: Viesti 3-2

Hämeenlinnan Lentopallokerho – OrPo

Hämeenlinna on Pölkyn ohella kevään kuumin. Kerhon pelaaminen on ollut välillä täysin tukossa, mutta runkosarja päättyi kahdeksan voiton putkeen. OrPo kipusi sarjataulukossa viidenneksi, vaikka hävisi yli puolet otteluistaan (saldo 13-14). Orivedellä ollaan liikaa hakkuri Darja Butkevitshin varassa.

Jos Hämeenlinna saa OrPon vastaanottoa riittävästi rikki ja siten rajoittaa Butkevitshin hyökkäysmahdollisuuksia, Kerho menee kevyesti jatkoon. Hämeenlinnalla on heikkoutensa, joten OrPolla on saumat ainakin härnätä ennakkosuosikkia.

Avainpelaajat: Jenny Mosser – Darja Butkevitsh

Arvio: Hämeenlinna 3-1