Lentopallon miesten Mestaruusliigan puolivälierät – näin käy

Akaa-Volley lähtee kirkastamaan viime kevään SM-pronssia. Kuva: Akaa-Volley

Lentopallon miesten Mestaruusliigassa puolivälierät eli ensimmäinen pudotuspelikierros käynnistyy 17. maaliskuuta.

VaLePa voitti runkosarjan. Pudotuspeleihin etenivät myös Akaa-Volley, Raision Loimu, Karelian Hurmos, Savo Volley, Kokkolan Tiikerit, Hurrikaani-Loimaa ja TUTO Volley.

Seuraavassa Lentopallo.infon katsaus puolivälierien ottelusarjoihin.

VaLePa-TUTO

Hallitseva lentopallomestari VaLePa on tullut tilanteeseen, jossa se on itsensä pahin vastustaja. VaLePa on vienyt kaikki kansalliset mestaruudet usean vuoden ajan (lukuun ottamatta Suomen cupia 2021), eikä pudotuspelien 2023 alkaessa ole realistista haastajaa näköpiirissä. Jos voitontahtoa riittää ja joukkue pysyy terveenä, sastamalalaisten pysäyttäminen on liki mahdoton tehtävä.

TUTO jäi nousijana liigajumboksi, mutta hilasi itsensä hienosti playoff-viivan paremmalle puolelle jo toisella kaudellaan. Valmentaja Olli Kuoksa vaihtaa maisemaa kauden jälkeen, joten Turussa halutaan varmasti hänen aikakaudelleen kunniakas päätös. TUTO taistelee, mutta tasoero on suuri.

Avainpelaajat: Sakari Mäkinen – Akseli Lankinen

Arvio: VaLePa jatkoon voitoin 3-0

Akaa-Tiikerit

Olli Kunnarin valmentama Akaa-Volley lähtee tosimielellä kirkastamaan viime kevään pronssimitaliaan. Kentälle saadaan laadukas kuusikko pistepörssivoittaja Ali Fazlin johdolla, ja jonkin verran vaihtoehtojakin löytyy.

Tiikereitä ei sovi kuitenkaan aliarvioida koskaan. Vasenkätisesti iskevä hakkuri Daniel Thiessen on valmis haastamaan kollegansa Fazlin, ja seuraikoni Antti Leppälä tuottaa tiikerileirille monta myönteistä hetkeä. Yllätyssaumoja on, mutta tuskin jatkopaikkaan asti.

Avainpelaajat: Fazli-Thiessen

Arvio: Akaa 3-1

Loimu-Hurrikaani

Kun Loimu sijoittui runkosarjassa kolmanneksi ja Hurrikaani kuudenneksi, puolivälieriin järjestyi kihelmöivä Varsinais-Suomen paikalliskohtaaminen. Runkosarjassa voitot menivät Hurrikaanille 2-1.

Runkosarjan loppu oli molemmilta joukkueilta epätasainen, mikä vain lisää puolivälieräsarjan arvoituksellisuutta. Useimmilla osa-alueilla puntit ovat tasan. Aloitussyötön vastaanoton onnistuminen ja hakkurien välinen taistelu noussevat ratkaiseviksi. Valmennuskokemus puhuu Loimun puolesta.

Avainpelaajat: Joonas Jokela – Kristaps Dardzans

Arvio: Loimu 3-1

Hurmos-Savo

Paikalliskuhinaa syntyi myös Itä-Suomeen, missä kohtaavat Karjalan ja Savon liigaylpeydet. Hurmos voitti kaikki kolme keskinäistä kohtaamista runkosarjassa, mutta nyt on taatusti luvassa tasaisempaa.

Vaikka tie runkosarjassa oli välillä kuoppainen, Hurmoksella on potentiaalia tasalaatuiseen kuusikkopelaamiseen. Rullaavan peruspelaamisen oheen hakkuri Eetu Häyriseltä ja yleispelaaja Mikko Räsäseltä sopii odottaa ratkaisevaa pistetuotantoa.

Savolta lähti viime kauden jälkeen valtavasti pelillisiä ja henkisiä resursseja, ja ”uusi” Savo Volley ei ole näyttänyt vielä todellisia kasvojaan. Jos passari-hakkuri-akselille löytyy toimiva yhteys, Savossa voidaan tavoitella semifinaalipaikkaa tositarkoituksella.

Avainpelaajat: Mikko Räsänen – Michael Michelau

Arvio: Hurmos 3-2