Lentopallon pudotuspelit alkavat – seurat tarvitsevat sinut katsomoon

Kuva: CEV.eu

Lentopallon Mestaruusliigan pudotuspelit alkavat keskiviikkona 15. maaliskuuta.

Naisten puolivälierien kaikki ottelusarjat pääsevät keskiviikkona vauhtiin. Miesten ensimmäiset puolivälieräottelut kamppaillaan perjantaina ja lauantaina.

Kotimaiset lentopalloseurat tarvitsevat yleisön tuen nyt jos koskaan. Koronaviruspandemia riepotteli koko maailmaa ja urheiluseuroja sen osana. Pahimmillaan sarjat jouduttiin keskeyttämään – esimerkiksi vuonna 2020 ei päästy jakamaan mitaleita ensinkään – ja välillä ollaan jouduttu pelaamaan tyhjille katsomoille.

Pahimman pandemia-ajan jälkeen yleisö ei ole löytänyt katsomoihin entiseen tapaan, mikä on heikentänyt seurojen toimintamahdollisuuksia. Pudotuspelit on kuitenkin loistava syy aktivoitua uudelleen ja porhaltaa katsomoihin vaikka ennätysmäisissä lukemissa.

Lentopallo on parasta paikan päällä, niin kuin suosittu sanonta kuuluu. Paikan päälle lähteminen on myös tapa, joka hyödyttää lentopalloyhteisöämme kaikkein eniten. Seuroissa tehdään valtavasti pyyteetöntä työtä, joten jokainen pääsylippuun, kahvikupilliseen tai mokkapalaan käytetty euro menee takuuvarmasti oikeaan osoitteeseen.

Miesten liigan Karelian Hurmos järjesti hiljattain tukikampanjan. Se huipentui tammikuussa otteluun, jota seurasi paikan päällä yli 1 500 katsojaa. Kampanja pelasti Hurmoksen tulevaisuuden. Keskiviikkona alkavissa pudotuspeleissä puolestaan huipentuu naisten liigajoukkue LP Kangasalan tempaus, joka keräsi niin paljon rahallisia tukijoita, että avausotteluun LP Viestiä vastaan on vapaa pääsy.

Kangasala-Viesti on muutenkin kihelmöivä ottelusarja, sillä joukkueet kohtasivat myös viime keväänä ja esittivät huikean jännitysnäytelmän. Sen päätteeksi Kangasala eteni jatkoon. Kangasala on hienoinen ennakkosuosikki, mutta miten se saa pistepörssiykkösen, Viestin Saana Lindgrenin, kuriin?

Ensimmäinen ottelu: Kangasala, Pitkäjärven koulu kello 18.30 alkaen

Puijo Wolley pani pystyyn melkoisen yllätysshow’n ja voitti runkosarjan. Miten runkosarjan voittajien kasetti kestää, kun vastaan tulee sisuuntunut, viimeisessä ottelussa pudotuspeliviivan yläpuolelle kurkottanut LP-Vampula?

Kuopio, Studentia 18.30

Hallitseva Suomen mestari Pölkky Kuusamo ja hallitseva pronssimitalisti Hämeenlinnan Lentopallokerho ovat olleet kevään ehdottomasti kuumimmat ryhmät naisten Mestaruusliigassa. Pölkky on selkeä suosikki ottelusarjassa LiigaPlokia vastaan, mutta Pihtiputaan lentopalloylpeys ei taatusti anna mitään ilmaiseksi.

Kuusamo, liikuntakeskus 18.30

Hämeenlinnan puolustukselle on luvassa kiirettä, sillä vastustajajoukkue OrPon hakkuri Darja Butkevitsh on hurja hyökkääjä ja teki runkosarjassa 493 pistettä. Kerho päätti runkosarjakautensa upeaan kahdeksan voiton putkeen, joten se on tässä paikalliskamppailussa vahvoilla.

Hämeenlinna, Loimua-areena 18.30

Lentopallon miesten Mestaruusliigan puolivälierissä ottelusarjat ovat VaLePa – TUTO Volley, Akaa-Volley – Kokkolan Tiikerit, Raision Loimu – Hurrikaani-Loimaa ja Karelian Hurmos – Savo Volley.