Loistava esitys: Sammelvuo luotsasi joukkueensa välieriin Mestarien liigassa

Kuva: CEV.eu

Lentopallon Mestarien liigassa jatkui taistelu pääsystä välieriin eli neljän parhaan joukkoon.

Suomalaislibero Roosa Koskelon edustama Stuttgart taisteli tiistaina hyvin, mutta joutui taipumaan kotikentällään erin 1-3 italialaiselle Novaralle.

Koskelo esitti täyden katsomon edessä lukuisia tärkeitä kenttäpuolustuksia ja nosti vastustajan aloitussyötöt luotettavasti. Toinen ja ratkaiseva osaottelu kamppaillaan Novaran kotikentällä.

– Taistelimme vahvasti. Menetimme vähän energiaa toisessa erässä ja neljännessä, teimme liikaa virheitä. Mielestäni taistelu on edelleen käynnissä, ja uskon, että pystymme haastamaan Novaran vierasottelussa, kommentoi Stuttgartin Maria Segura.

Turkkilainen Eczacibasi kaappasi odotetun vierasvoiton Rzeszowista. Ottelu päättyi 3-1.

Lentopallon miesten Mestarien liigassa riittää suomalaisjännitystä. Passari Eemi Tervaportin edustama Jastrzebski Wegiel voitti ensimmäisessä osaottelussa Friedrichshafenin 3-0.

Keskiviikkona Jastrzebski voitti kotiottelunsa niin ikään 3-0 ja eteni välieriin. Tervaportti oli avauskuusikossa viimeisessä erässä.

Antti Ronkaisen Berlin Recycyling Volleys pelasi puolestaan vieraissa Perugiaa vastaan. Perugia voitti avausottelun 3-1.

Keskiviikkona Berlin RV väänsi urheasti jatkopaikasta, mutta Perugia oli parempi erin 3-2. Ronkainen kävi vaihdosta kentällä neljässä erässä.

Halkbank Ankara teki yllätyksen ja pudotti italialaisen Civitanovan jatkosta. Halkbank voitti kotiottelunsa 3-1 ja hävisi keskiviikkona vieraissa samoin lukemin. Jatkopaikka tuli ns. kultaisen erän voitolla pistein 15-12.

Viikon suurin huomio kohdistui kuitenkin torstaihin, jolloin kohtasivat italialainen Trentino ja Tuomas Sammelvuon valmentama puolalaisryhmä ZAKSA Kedzierzyn-Kozle. ZAKSA taisteli kotiottelussaan 3-2-voiton ja haki nyt jatkopaikkaa Italiassa.

Äärimmäinen jännitys jatkui. Trentino voitti ottelun vastaavin lukemin eli 3-2, joten jatkoonmenijä ratkaistiin kultaisessa erässä. Sammelvuon miehistö nousi vielä kerran ja vei ratkaisuerän nimiinsä pistein 15-9.

– Alku ei ollut meiltä paras mahdollinen, koska pelasimme liikaa tunteella, ja Trentino syötti aggressiivisesti, Sammelvuo kommentoi.

– Pelaajillamme on kuitenkin mahtavasti luonnetta. Joukkue keskittyi, pysyi yhtenäisenä eikä luovuttanut missään vaiheessa. Olen iloinen kavereiden puolesta. Emme pelanneet koko ajan hyvää lentopalloa, mutta taistelimme ja löysimme tasaisuuden, suomalaisluotsi lisäsi.

ZAKSAn hakkuri Lukasz Kaczmarek oli jälleen mies paikallaan ja teki voittajille 27 pistettä.

– Upea ottelu, pelasimme uskomatonta lentopalloa. Olimme vähän vastustajia parempia ja ansaitsimme voiton. Olen ylpeä joukkueesta. Myös seuraava vastustaja on loistava, Kaczmarek sanoi.

ZAKSA kohtaa välierissä italialaisjoukkueen, Perugian. Tervaportti ja Jastrzebski puolestaan pelaavat Halkbankia vastaan.