Naisten lentopalloliigan ensimmäinen loppuottelu pelattu

Kuva: CEV.eu

Pölkky Kuusamo voitti lentopallon naisten Mestaruusliigan ensimmäisessä loppuottelussa Hämeenlinnan Lentopallokerhon erin 3-0.

Erät päättyivät pistein 27-25, 25-15 ja 25-17. Ottelu käytiin sunnuntaina Kuusamossa.

Avausfinaali näytti tasaiselta, ja Pölkky väänsi sen itselleen vasta 52 pallon päätteeksi. Ensimmäisen erän jälkeen Hämeenlinna menetti otteensa pahan kerran, ja kuusamolaisjoukkue eteni ylivoimaiseen voittoon.

Kotijoukkueen yleispelaajat Madeline Palmer ja Ciara DeBell tekivät molemmat 14 pistettä. Loukkaantumisesta kärsivä Carlyle Nusbaum ei pelannut.

Palmer, DeBell sekä Katja Kylmäaho, Breana Runnels, Cara McKenzie ja Bettina Yli-Sissala olivat Pölkyn avauskuusikossa kaikissa erissä. Liberona toimi Sanna Häkkinen.

Hämeenlinnalla riitti ongelmia kaikilla pelipaikoilla. Keskitorjuja Vera Klimovitsh oli joukkueensa onnistuja: hän oli sekä tuotteliain (8 pistettä) että tehokkain (+7).

Kerholla oli erityisiä vaikeuksia hyökkäysten päättämisessä. Hyökkäyspaikat kyettiin päättämään vain 23-prosenttisesti suoraan pisteeseen. Jenny Mosser sai hurjasti passeja, mutta pystyi viimeistelemään vain kuusi hyökkäyspinnaa.

– Voitto oli tärkeä ajatellen seuravia otteluita Hämeenlinnassa, Pölkyn valmentaja Sotiris Gkotsis kommentoi.

– Saimme pidettyä Hämeenlinnan hyökkäystehot alhaalla. Mosserin ja Adeola Owokoniranin tavallista matalampiin pistemääriin oli osittain syynä meidän hyvä puolustuspelaamisemme. Heillä taisi olla myös huono ilta tänään. Nyt lepäämme ja tiistaina lähdemme pelireissulle Hämeenlinnaan, lisäsi Gkotsis.

Pölkky on hallitseva Suomen mestari ja Hämeenlinna hallitseva SM-pronssimitalisti.

Lentopallon Suomen mestaruuden valtaaminen vaatii neljä otteluvoittoa. Sarja jatkuu keskiviikkona Hämeenlinnassa.

Miesten loppuottelusarjassa kohtaavat VaLePa ja Akaa-Volley. Ensimmäinen osaottelu käydään tiistaina.

Naisten liigassa käynnistyivät myös pronssiottelut. Niissä kohtaavat LP Kangasala ja Puijo Wolley. Puijo voitti Kangasalla erin 3-1 ja nousi voiton päähän pronssimitaleista.

Miesten liigakarsinnassa KyKy-Betset kaatoi kotiottelussaan Lempo-Volleyn 3-0 ja muutti ottelusarjan tilanteeksi 2-1. Kolmella voitolla saa oikeuden anoa liigapaikkaa.