LP Viestiin uusi passari

Kuva: CEV.eu

Salolaisen LP Viestin rakennustyö lentopallon naisten Mestaruusliigan uutta kautta varten edistyy.

Passari Nea Luntamo siirtyy Viestiin LP Kangasalasta. Raision Loimun kasvatti on tuttu lisäksi OrPosta ja Rantaperkiön Iskusta. Luntamo on saanut myös kutsun Suomen maajoukkuerinkiin.

Keskitorjuja Assi Vainikka tulee puolestaan Pölkky Kuusamosta. Vuonna 1995 syntyneenä hän edustaa hieman kokeneempaa kaartia.

– On kiva palata etelämmäs, ja olen innoissani tulevasta kaudesta, sillä peli- ja kehittymishaluja riittää vielä, espoolaistaustainen Vainikka kertoo.

Verkon keskustaa täydentää 19-vuotias Ella Kuosmanen, joka tulee Saloon Joen Jujusta. Juju voitti viime kaudella 1-sarjan mestaruuden.

Kolmen tuoreen sopimuspelaajan lisäksi Viestin liigarinkiin kuuluvat Saimi Heikkinen, Iina-Reeta Kaikkonen, Netta Laaksonen, Anna Syrjälä ja Arita Ternava.

Savo Volley: Savossa kasataan laatujoukkuetta lentopallon miesten Mestaruusliigaan, sillä kiinnityksiä ovat muiden muassa Kevin Rodriguez, Joonas Jokela ja Tommi Siirilä. Ryhmään tuovat jatkuvuutta Tapio Toiviainen ja Tiitus Vuori, jotka ovat uusineet sopimuksensa.

Pitkäaikainen, kahteen otteeseen Savo Volleyta edustanut yleispelaaja Andrus Raadik sen sijaan vaihtaa maisemaa. Hänen uusi joukkueensa on virolainen Pärnu Võrkpalliklubi.

Kokkolan Tiikerit: Yleispelaaja Lauri Jylhä palaa Tiikereihin. Hän pelasi Kokkolassa viimeksi kaudella 2017-18.

– Pohdin eri vaihtoehtoja. Tiikerit tuntui parhaalta ratkaisulta. Urheilullisesti Tiikerit ja Kokkola on paras paikka. Mikko (valmentaja Keskisipilä) on tehnyt erittäin hyvää työtä. Toivon, että omilla vahvuuksillani voin Tiikereihin tuoda jotain uutta, sanoo Jylhä.

Jylhä pelasi viime kaudella Karelian Hurmoksessa. Lisäksi hänellä on kokemusta Kyyjärven Kyvystä ja Saksan kentiltä.

Karelian Hurmos: Luottopassari Niko Haapakoski jatkaa Joensuussa. Valmentajana aloittaa singaporelainen Daryl Tay.