Slovakialle ensimmäinen voitto lentopallon kesäliigassa – Suomi ottavana osapuolena

Kuva: CEV.eu

Slovakia voitti Suomen erin 3-0 Euroopan kultaisen liigan lentopallo-ottelussa lauantaina.

Voitto on Slovakialle kauden kesäliigassa ensimmäinen. Ottelu käytiin Slovakian kotikentällä Nitrassa.

Erät päättyivät pistein 25-23, 25-16 ja 25-22. Suomi jäi ensimmäisen kerran tänä kesänä ilman sarjapisteitä.

Slovakian pelaamisessa oli hyviä merkkejä jo joukkueiden ensimmäisessä kohtaamisessa. Kotikentällään slovakialaiset löysivät vielä yhden lisävaihteen ja olivat vieraita vahvempia kaikilla osa-alueilla.

Joel Banksin valmentaman Suomen avauskuusikossa pelasivat passari Fedor Ivanov, hakkuri Joonas Jokela, keskitorjujat Severi Savonsalmi ja Miika Haapaniemi sekä yleispelaajat Antti Ronkainen ja Jiri Hänninen. Liberona toimi Voitto Köykkä.

Italian liigassa väläytellyt Luka Marttila tuli toisessa erässä avaukseen Ronkaisen tilalle. Miro Leinonen puolestaan korvasi Savonsalmen kolmannen erän alla.

Hakkuri Jokela täytti ruutunsa jälleen hyvin. Hän teki 14 pistettä ja päätti hyökkäyspaikkansa 52-prosenttisesti suoraan pisteeseen. Jokelaa (+10) lukuun ottamatta kukaan suomalaispelaaja ei päässyt tehotilastossa yli kuuden pluspisteen.

Patrik Lamanec toimi Slovakian hyökkäyspyssynä ja teki 16 pinnaa. Hän saavutti loistavan teholukeman +15. Peter Ondrovic napsi ottelun parhaana neljä torjuntapistettä.

– Hienoa, että harjoituksissa tekemämme kova työ vei meidät nyt tällaiseen voittoon, Slovakian päävalmentaja Steven Vanmedegael kommentoi.

– Pelasimme fantastisen hyvin. Syötimme, torjuimme hyvin ja pelasimme vahvaa kenttäpuolustusta. Upea kotiyleisömme ansaitsi tämän tuloksen. Pelaajatkin uskoivat, että voimme voittaa Suomen kaltaisen vastustajan, luotsi lisäsi.

Lohkon C toisessa lauantaiottelussa Viro isännöi Tshekkiä. Viro voitti 3-0, joten taistelu lohkovoitosta menee hyvin kiharaiseksi. Tshekillä on kolme voittoa, Suomella ja Virolla kaksi.

Suomi pelaa vielä Tshekkiä ja Viroa vastaan. Molemmat ovat kotiotteluita. Alkulohkoissa pelataan kaksinkertainen sarja.

Euroopan kultaisen liigan muut joukkueet ovat Portugali, Romania, Tanska ja Turkki (lohko A) sekä Belgia, Kroatia, Ukraina ja Pohjois-Makedonia (lohko B).

Neljän parhaan joukkueen lopputurnaus käydään Kroatiassa 24. ja 25. kesäkuuta.

Euroopan kultainen liiga on kesäliigojen kakkostaso. Ylin taso on kansainvälisen lentopalloliiton FIVB:n järjestämä Volleyball Nations League (VNL).

Tuomas Sammelvuon valmentama Kanada on mukana VNL:ssä. Kolmen ottelun jälkeen Kanadalla on voitto Kuubasta sekä tappiot Argentiinalle ja Yhdysvalloille.