Lentopalloilija Sakari Mäkinen siirtyy Alankomaihin

Kuva: FIVB

Lentopalloilija Sakari Mäkinen palaa kansainvälisille liigakentille.

Mäkinen on pelannut viime kaudet VaLePassa ja kuulunut lentopallon miesten Mestaruusliigan parhaisiin pelaajiin. Nyt edessä siintävät Alankomaiden kentät.

Yleispelaaja Mäkinen siirtyy Active Living Orion -joukkueeseen. Orionissa hänestä tulee muun muassa Samuli Kaislasalon joukkuetoveri.

– Viimeiset kolme vuotta VaLePassa olivat ehdottomasti urani kohokohtia. Kolme mestaruutta putkeen on suoritus, jota on hyvä muistella kiikkustuolissa. Oman urani kannalta koen, että päätös lähteä ulkomaille on paras ratkaisu tällä hetkellä, Mäkinen toteaa VaLePan tiedotteessa.

Orionissa on totuttu luottamaan suomalaislaatuun, sillä viime vuosina ryhmässä on nähty myös Joonas Jokela ja Jan Helenius.

Aiemmin Mäkinen, joka on edustanut Suomea MM-kisoissakin, on pelannut ammattilaisena Valko-Venäjällä ja Belgiassa.

Vantaa Ducks: Milutin Pavicevic on värvätty hakkuriksi Ducksiin. Kaksimetrinen urheilija on Montenegron maajoukkuemies. Tommi Mäkelä jatkaa passarin tontilla.

Savo Volley: Kevin Rodriguez solmi jatkosopimuksen Savoon. Passari teki viime kaudella suuren vaikutuksen niin urheilullisesti kuin johtajanominaisuuksiensa ansiosta, joten erittäin laadukkaan joukkueen rakentaminen Savossa sai taas yhden merkittävän lisän.

KyKy-Betset: Guntis Atars toimii päävalmentajana Kyvyn toisella liigakaudella. Atars on vaikuttanut Suomen kentillä niin pelaajana kuin valmentajana.

– Kovaa työtä on nyt edessä rakentaa tiimi, jotta voimme aloittaa täysillä elokuussa. Kesäkuun alussa tehdään tryout, sitten scoutataan paljon ja yritetään löytää hyvä vahvistus ulkomailta budjetin sisällä, Atars kuvailee tilannetta.

Nurmon Jymy: Sofia Päykkönen, 18, liittyy lentopallon naisten Mestaruusliigassa pelaavaan Jymyyn. Savonlinnan Ajon kasvatti on pelannut yleispelaajana ja hakkurina. Michaela Bajnokova tulee keskitorjujan tontille Vaasan Kiistosta. Slovakialainen Bajnokova on asunut jo nelisen vuotta Suomessa.

– Tulin Erasmus-vaihtoon Tampereelle vuonna 2019 ja rakastuin Suomeen. Jatkoin opintoja Vaasan yliopistossa, ja palasin Vaasassa myös lentopallokentälle kuuden välivuoden jälkeen, Bajnokova kertoo.

Keskiosastoa täydentää Emilia Tyynismaa, 22, joka edusti viime kaudella LiigaPlokia.

Hämeenlinnan Lentopallokerho: Tuuli Tuominen on saanut jatkosopimuksen liberon pelipaikalle. Libero Rita Timonen palaa Hämeenlinnaan pelattuaan yhden kauden Ranskassa.

LP Kangasala: Petra Salmela tulee täydentämään passarin tonttia. Viime kaudella Salmela kuului OrPon vahvuuteen, mutta osapuolet päätyivät purkamaan välisensä sopimuksen. Tilanne sai paljon julkisuutta.

Pölkky Kuusamo: SM-kultaa Kuusamossa voittanut Ciara DeBell siirtyy bulgarialaiseen Maritzaan.

Puijo Wolley: Linda Salo on nimitetty toiminnanjohtajaksi.