”Merkittävä tapaus” – Loimulle kivikova hakkurihankinta

Kuva: Hannu Tuominen

Lentopallon miesten Mestaruusliigassa hakkuri Ali Fazli palaa Loimuun.

Iranilainen pelimies aloitti Suomessa syksyllä 2021. Hän voitti runkosarjan pistepörssin toissa kaudella Loimussa ja viime kaudella Akaa-Volleyssa.

Viime kaudella Loimun hakkurina pelasi maajoukkuemies Joonas Jokela, mutta hän siirtyy Savo Volleyn joukkueeseen. Jokelan Loimu-kausi oli erinomainen, joten laadukkaalle päähyökkääjälle oli Raisiossa tarvetta.

– Merkittävä palanen joukkueen rakentamiseen toteutui Alin sopimuksen myötä, päävalmentaja Kari Raatikainen toteaa Raision Loimun tiedotteessa.

– Hän on kahden kauden ajan ollut Mestaruusliigan hakkurieliittiä. Paluu Loimuun on tukijoille, faneille ja varmasti myös vanhoille pelikavereille merkittävä tapaus, lisäsi Raatikainen.

Mielenkiintoisia kansainvälisiä hankintoja Loimussa ovat myös yleispelaaja Tomas Rodrigues ja keskitorjuja Felix Egharevba.

Loimu, joka sijoittui viime kaudella neljänneksi, kertoo kartoittavansa vielä vaihtoehtoja hakkurin ja liberon pelipaikoille.

VaLePa: Aleksandar Andonovic saapuu Sastamalaan yleispelaajaksi. VaLePassa on kysyntää tasokkaalle yleispelaajalle, koska avainpelaaja Sakari Mäkinen siirtyy Alankomaiden liigaan. Serbialaisella Andonovicilla on pituutta 197 senttimetriä ja ikää 26 vuotta.

LP Kangasala: Lentopallon naisten Mestaruusliigassa hakkuri Iina Andrikopoulou pysyy Kangasalan vahvuudessa. Andrikopoulou kuului joukkueen rinkiin viime kaudella, mutta sesonki jäi hyvin vajavaiseksi pitkällisten koronavirusoireiden jälkeen.

Nurmon Jymy: Jymy täydentyy kahdella nuorella pelaajalla – vahvuuteen tulevat libero Veera Honkanen ja yleispelaaja Aino Kantokoski.

Pölkky Kuusamo: Keväällä mestaruutta Kuusamon joukkueessa juhlinut keskitorjuja Cara McKenzie siirtyy Sveitsin liigaan.

LiigaPloki: Passari Olena Napalkova on löytänyt uuden seuran Kyprokselta.

LP-Vampula: Yleispelaaja Iveta Stanchulova siirtyy Unkarin kentille.