Brasilialainen Franca on VaLePan uusi yleispelaaja

VaLePa kaatoi PAOK Thessalonikin historiallisesti Mestarien liigassa vuonna 2017.

Lentopallon miesten Mestaruusliigan hallitseva kultajoukkue VaLePa on saanut joukkueensa kasaan kaudeksi 2023-24.

VaLePan yleispelaajaosaston täydentää brasilialainen Gabriel Henrique Silva Franca. Taiteilijanimeä Franca käyttävä pelimies on vuosimallia 1996, ja hänellä on pituutta 195 senttimetriä.

Franca on pelannut seurajoukkuelentopalloa Brasiliassa, Espanjassa, Kroatiassa ja Saudi-Arabiassa. Viime kausi kului Saudi-Arabian kentillä.

Päävalmentaja Janne Kangaskokko odottaa Francalta suurta panosta.

– Hän on fyysinen hyökkääjä, joka taitaa myös vastaanottamisen taidon, Kangaskokko tietää.

– Franca on tulossa innokkaana Suomeen ja VaLePaan pelaamaan. Hän on jo pelannut kausia Euroopassa ja oppinut viime vuosina myös englannin kielen, valmentaja taustoittaa.

VaLePan joukkue kaudelle 2023-24

Passarit: Mikko Esko, Saku Tuomivaara

Hakkurit: Urpo Sivula, Joel Itänen

Keskitorjujat: Jacob Ekman, Chase Direito, Miro Leinonen

Yleispelaajat: Franca, Aleksandar Andonovic, Jiri Leinonen, Juho Kaunisto, Juho Turri

Libero: Eetu Pennanen

VaLePa on ainoa suomalainen miesten joukkue, joka on pelannut Euroopan tärkeimmässä seurajoukkuekisassa Mestarien liigassa. Kansainväliset kentät ovat tärkeä tavoite nytkin, ja VaLePa osallistuu Mestarien liigan karsintoihin.

Karsintojen ensimmäisessä vaiheessa VaLePa (eurokentillä sponsoroidusti Ford Levoranta Sastamala) pelaa lohkossa, jossa kisaavat myös Hypo Tirol Innsbruck (Itävalta), Dynamo Apeldoorn (Alankomaat) ja Prometei Dnipro (Ukraina).

Akaa-Volley: Hallitseva SM-hopeamitalisti Akaa-Volley on lähdössä eurocupien kolmostasolle Challenge Cupiin. Ensimmäisellä kierroksella Akaa kohtaa slovenialaisen Merkur Mariborin, ja kahdesta osaottelusta ensimmäinen pelataan aikaisintaan 24. lokakuuta.

Pölkky Kuusamo: Lentopallon naisten Mestaruusliigan voittaja Pölkky Kuusamo ei osallistu Mestarien liigan karsintaan, vaan lähtee Challenge Cupiin. Avausvastustaja on ranskalainen Neptunes Nantes, ja ensimmäinen osaottelu käydään aikaisintaan 10. lokakuuta.

Naisten Challenge Cupiin osallistuu myös Suomen hopeajoukkue Hämeenlinnan Lentopallokerho. Arvonta tuotti vapaataipaleen, joten Kerho etenee suoraan 32 parhaan joukkoon.