Sammelvuo luotsasi joukkueensa taas voittoon – ”Kaikki on omissa käsissämme”

Kuva: FIVB

Tuomas Sammelvuon valmentama Kanada otti jo kolmannen otteluvoittonsa lentopallon olympiakarsinnoissa.

Keskiviikkona Kanada löi kotijoukkue Kiinan Xi’anissa käydyssä kamppailussa. Ottelu päättyi suoraan erin 3-0.

Erälukemat olivat 25-19, 25-22 ja 26-24.

– Pystyimme pelaamaan vahvasti erien lopuilla ja viemään erät, joten joukkue teki hyvää työtä, Sammelvuo kommentoi.

Neljän ottelun jälkeen Kanadalla on vain yksi tappio. Se tuli maailmanlistaykköselle Puolalle niukasti erin 2-3. Puola on voittanut kaikki neljä otteluaan, ja Kanada on kakkosena, kiinni karsintalohkon toisessa olympiapaikassa.

Kiinaa vastaan Kanada voitti avauserän suhteellisen helposti, mutta toisessa se joutui vaikeuksiin. Kiina johti erää parhaimmillaan pistein 17-12. Sammelvuo teki kuitenkin muutamia osuneita pelaajavaihtoja, mikä oli avain erän voittoon.

Kolmatta erää Kiina johti 20-18, mutta taas kanadalaiset pystyivät vääntämään erän hyväkseen.

– Tiesimme, että ottelusta tulee vaikea. Meillä oli erilainen paine, koska nyt me tarvitsimme voiton. Kiina aiheutti paljon ongelmia hyökkäyksillään. Me olimme kuitenkin vähän parempia, ja se ratkaisi, arvioi Sammelvuo.

Timothy Maar (20) oli Kanadan paras pistemies, kun taas nelospaikalta tulisesti lyövä yleispelaaja Eric Loeppky teki eniten hyökkäyspinnoja (17). Maar kuritti Kiinaa vielä neljällä ässällä. Kokenut Nicholas Hoag kävi tekemässä täsmävaihtoja.

– Voitto ja 3-0-luvut ovat tärkeitä karsintojen kannalta, Hoag totesi Kanadan lentopalloliiton tiedotteessa.

– Puola-ottelu oli raskas, mutta kaikki pelasivat tänään keskittyneesti. Saimme pisteputkia silloin, kun niitä eniten tarvitsimme. Kaikki on omissa käsissämme, mutta Bulgaria ja Belgia ovat pelanneet todella hyvin, tietää Hoag.

Karsintalohkossa Sammelvuo luotsaa Kanadaa vielä Bulgariaa, Belgiaa ja Meksikoa vastaan.

– Kuten sanon jokaisen ottelun jälkeen, nyt palaudumme ja alamme valmistautua seuraavaa vastustajaa varten. Fyysistä Bulgariaa vastaan on luvassa vaikea kamppailu, Sammelvuo sanoi.

Sammelvuolla on menossa ensimmäinen maajoukkuekausi Kanadan luotsina. Äskettäin Kanada otti hopeaa NORCECAn mestaruusturnauksessa.

Suomi kärsi keskiviikkona 0-3-tappion Serbialle. Suomi on hävinnyt kaikki neljä otteluaan.

Jos video ei näy yllä, katso se FIVB:n YouTube-kanavalta.

Lentopallon olympiaturnaukseen pääseminen on valtava haaste, sillä Pariisin kisoissa 2024 pelaa vain 12 maata. Nyt pelattavista kolmesta kahdeksan joukkueen lohkosta ainoastaan kaksi parasta eli yhteensä kuusi saavat paikat.

Naisten olympiakarsinnat on jo pelattu. Kisapaikat ottivat Serbia, Dominikaaninen tasavalta, Turkki, Brasilia, Puola ja USA.