Suomi ja Serbia kohtasivat lentopallon olympiakarsinnoissa – katso kohokohdat

Kuva: FIVB

Serbia voitti Suomen lentopallon olympiakarsinnoissa keskiviikkona. Tokiossa käyty ottelu päättyi suoraan erin 3-0.

Suomi jäi ilman erävoittoja, mutta pysyi vastustajan vauhdissa kelvollisesti jokaisessa erässä. Erät päättyivät pistein 25-21, 25-22 ja 25-22.

Fedor Ivanov sai passivastuun, ja hänen linkkinsä hakkuri Joonas Jokelan kanssa toimi mallikkaasti. Jokela teki ottelun parhaana 19 pistettä.

Jokela ja keskitorjuja Miika Haapaniemi olivat Suomen kahden torjuntapisteen miehet. Libero Voitto Köykkä oli puolestaan tehokkain aloitussyötön vastaanotossa.

Avauskuusikossa Joel Banksin valmentamalla Suomella pelasivat myös keskitorjuja Aleksei Zhbankov sekä yleispelaajat Luka Marttila ja Niko Suihkonen.

Katso ottelun kohokohdat:

Jos video ei näy yllä, katso se FIVB:n YouTube-kanavalta.

Serbian kokenut hakkuri Aleksandar Atanasijevic nousi joukkueensa hyökkäyksen avainpelaajaksi ja teki 17 pinnaa. Marko Ivovic taas tuuletti kolmea torjuntapistettä.

Serbialla on karsinnoista kolme voittoa ja yksi tappio, joten haave olympiapaikasta elää. Jäljellä olevat vastustajat ovat toki korkeaa laatua: Japani, Yhdysvallat ja Slovenia.

– Serbia voitti Suomen vakuuttavasti ennen tärkeimpiä otteluita. Nyt oikeat kamppailut alkavat, muistutti sanomalehti Vecernje novosti.

Suomi on hävinnyt kaikki neljä otteluaan olympiakarsinnoissa. Alla olivat tappiot Japanille, Yhdysvalloille ja Slovenialle. Suomella on yksi sarjapiste 2-3-tappiosta Japanille.

Nuorelle suomalaisjoukkueelle tulokset eivät tule yllätyksenä, sillä kaikki neljä maata kuuluvat maailman kärkeen.

Karsinnoissa Suomi kohtaa vielä Turkin, Tunisian ja Egyptin.

Saksa: Saksalaisjoukkue ylsi urotekoon ja voitti lentopallon suurmaa Brasilian erin 3-1. Vanha kettu György ”Georg” Grozer, 38, oli vedossa ja latasi voittajille 27 pistettä. Saksa on voittanut myös Iranin ja Kuuban, joten olympiajuna on raiteillaan. Brasilialle tappio oli karsintojen ensimmäinen.

– Menin kananlihalle, koska voitto on niin uskomaton. Emme voi silti vielä juhlia, koska töitä on vielä paljon jäljellä, kommentoi Grozer, joka jo kertaalleen ehti jättää maajoukkuetehtävät.

Jobinpostina Saksalle tuli passarin ja kapteenin, Lukas Kampan, loukkaantuminen. Hänen ei odoteta palaavan karsinnoissa kentälle.

KanadaTuomas Sammelvuon valmentama Kanada on mukana taistelussa olympiapaikasta, ja keskiviikkona joukkue kohtaa Kiinan.

Kanada avasi Kiinassa käytävässä karsintalohkossa loistavasti voittamalla Alankomaat ja Argentiinan. Tiistaina tuli niukka 2-3-tappio maailmanlistaykköselle Puolalle.

Kuva: FIVB

Lentopallon olympiaturnaukseen pääseminen on valtava haaste, sillä Pariisin kisoissa 2024 pelaa vain 12 maata. Nyt käytävistä kolmesta karsintalohkosta vain kaksi parasta eli yhteensä kuusi saavat kisapaikat.

Naisten olympiakarsinnat on jo pelattu. Kisapaikat ottivat Serbia, Dominikaaninen tasavalta, Turkki, Brasilia, Puola ja USA.