Sammelvuo vei joukkueensa loppuotteluun mestaruusturnauksessa

Kuva: FIVB

Tuomas Sammelvuo on valmentanut Kanadan loppuotteluun Pohjois- ja Keski-Amerikan sekä Karibian mestaruusturnauksessa.

Lauantaisessa NORCECA-alueen välieräkamppailussa Kanada löi Kuuban erin 3-2. Erät Yhdysvaltain Charlestonissa käydyssä ottelussa päättyivät pistein 18-25, 25-21, 25-17, 24-26, ja 15-13.

– Olen todella ylpeä pelaajistamme. Iso voitto on osoitus joukkueen luonteesta, Sammelvuo kommentoi.

– Alussa jännitimme, mutta saimme siitä puhtia iskeä jokaista palloa kovemmin ja kovemmin. Emme ajatelleet liikaa. Kuuba olisi ollut vahvempi, jos olisimme pyrkineet voittoon vain voimalla. Löysimme tasapainon. Aloimme hyökätä hyvin ja fiksusti, paketoi Sammelvuo.

Kanadan loppuotteluvastustaja on odotetusti Yhdysvallat. USA kukisti välieräottelussaan Dominikaanisen tasavallan erin 3-0.

Yhdysvaltojen päävalmentaja John Speraw iloitsee leveästä ratkaisijapotentiaalista.

– Penkiltä voi ottaa kenet tahansa ruutuun, ja aina tulee loistava esitys. Meillä oli vaikeaa ensimmäisessä erässä, ja vastustajan hakkuri (Hector Alexis Cruz) teki hyvää työtä. Emme saaneet häntä riittävän hyvin kuriin. Avauserän lopulla saimme juonesta kiinni, ja siitä homma vain parani, kertoi Speraw.

Kanadan ja Yhdysvaltojen välinen loppuottelu pelataan Suomen aikaa maanantain vastaisena yönä.

Päivitys 11.9.: USA voitti loppuottelun erin 3-0. Kanadalle hopeaa.

EM-kisoissa pudotuspelit etenevät

Lentopallon miesten EM-kisoissa pelattiin lauantaina neljä neljännesvälieräottelua. Jatkoon menivät Italia, Slovenia, Alankomaat ja Ukraina.

Italia jatkoi dominointinaan ja voitti Pohjois-Makedonian suoraan 3-0. Italia on hävinnyt turnauksessa vain kaksi erää.

Slovenia pelasi koko rahan edestä. Turkki johti jo erin 2-0, mutta kokenut slovenialaisnippu kokosi rivinsä ja eteni 3-2-voittoon. Ratkaisuerä päättyi pistein 15-13. Tuntuu siltä, että Slovenia näyttää parastaan vasta sitten, kun sillä on selkä seinää vasten. Sen on havainnut myös passari Gregor Ropret.

– Tasomme ei ollut loistava varsinkaan alussa. Parasta pelaamistamme oli todella vaikea löytää. Kun rytmi löytyi, ottelusta tuli tasainen. Lopulta meillä oli enemmän sydäntä ja laatua ratkaisuhetkillä. Vähän oli onneakin. Turkki oli valmistautunut otteluun todella hyvin, mutta me todistimme olevamme parempi joukkue, sanoi Ropret.

Huima jännitysnäytelmä oli myös Alankomaiden ja Saksan otatus. Alankomaat vei kaksi ensimmäistä erää. Saksa nousi tasoihin, mutta taipui taas viidennessä erässä (12-15). Ratkaisuhetkien hahmo oli Alankomaiden loistava hakkuri Nimir.

Katso kohokohdat:

Samassa alkulohkossa Suomen kanssa pelannut Ukraina esiintyi turnauksen alussa todella tahmeasti, mutta nyt on paikka kahdeksan parhaan joukossa kuitattu. Neljännesvälieräottelussa Portugalia vastaan Ukraina alkoi taas näyttää itseltään ja kairasi 3-0-voiton.

Varmistuneet puolivälieräottelut ovat Italia-Alankomaat, Ranska-Romania ja Slovenia-Ukraina. Neljännessä puolivälierässä kohtaavat voittajat sunnuntain mittelöistä Puola-Belgia ja Serbia-Tshekki.