”Ihan hyvä poika se on” – pörssikärjen vauhti vain paranee

Kuva: CEV.eu

Akaa-Volleylla on mahdollisuudet lähteä melkoisella etumatkalla lentopallon miesten Mestaruusliigan vuoteen 2024.

Kun vuonna 2023 on ohjelmassa enää yksi pelipäivä, Akaa johtaa sarjaa viiden pisteen erolla Hurrikaani-Loimaaseen. Lauantaina Karelian Hurmos saapuu Akaan vieraaksi. Kotivoitto on todennäköinen tulos, koska Hurmos on sarjassa toiseksi viimeisenä ja on hävinnyt neljä viime otteluaan.

Sarjajohtoon on silti turha tuudittautua, sillä muilla kärkeen hamuavilla joukkueilla on huomattavasti vähemmän otteluita pelattuna – esimerkiksi Hurrikaani on kahlannut vasta 13 kamppailua, siinä missä Akaan ottelumäärä uuden vuoden alussa on 17.

Akaan passari Ilja Ivanov puntaroi, että joukkue vain petraa kevättä kohden.

– Tekeminen on ollut ihan hyvää, vaikka muutamia heikkoja pelejä on ollut. Mielestäni olemme oikeaan suuntaan menossa, ja uskon, että keväällä olemme vielä parempia. Olen ihan tyytyväinen, Ivanov jutteli torstaina.

Akaa-Volley palasi joulutauolta torstaina ja vieraili Raision Loimun kotisalissa. Kinkunsulattelu venyi täyteen viiteen erään, ja Akaa oli lopussa erin 3-2 väkevämpi.

– Melkoista puuhastelua taas, ja paljon virheitä. Taso vaihteli erien välillä. Välillä me pelasimme hyvin ja välillä niin teki Raisio, joten yleisö varmasti tykkäsi, Ivanov arveli.

Ivanov, hakkuri Matej Smidl, yleispelaaja Jere Heiskanen ja keskitorjuja Antti Taponen olivat Akaan aloituskuusikossa jokaisessa erässä. Kauden komeettoihin kuuluva Taponen, 19, otti komeat seitsemän torjuntapistettä. Libero Jyri Niemelle kertyi peräti 44 aloitussyötön vastaanottoa.

Suuri huomio kohdistui jälleen kerran hakkuri Smidliin, joka kirjautti 29 pinnaa ja päätti hyökkäyspaikkansa 57-prosenttisesti suoraan pisteeseen. Tshekkiurheilija johtaa Mestaruusliigan pistepörssiä 353 pinnallaan.

– En tiedä (oliko häntä hauska ruokkia), hänhän rupesi viidennessä erässä melkein sulamaan, Ivanov leukaili.

– Ihan hyvä poika se on. Potentiaalinen kaveri, passari lisäsi vettä myllyyn.

Kotimaan liigan lisäksi Akaa on tehnyt tulosta eurokentillä. Joukkue on edennyt Euroopan kolmoskisassa Challenge Cupissa jo kahdeksan parhaan joukkoon.

Raatikainen: Loimu tulee vielä

Loimu kärsi tappion kahden perättäisen voitto-ottelun jälkeen. Sijoitus liigassa on viides. Päävalmentaja Kari Raatikaisen johdolla raisiolaisjoukkueen pelaaminen vasta tekeytyy.

– Virheitä tehtiin tosiaan paljon, ja meidän pelitapamme ei ole vieläkään muodostunut. Nopeasti pyritään ratkaisuun ja vähän taktiikan vastaisesti tehdään asioita, varsinkin syöttöruudussa, Raatikainen näki.

– Torjunta on meillä ulottuva, ja sillä pystyisi sulkemaan pois sektoreita ja antamaan mahdollisuuksia kenttäpuolustukselle. Ei taaskaan pelattu parasta peliämme, mutta vielä se sieltä tulee. Siitä huolimatta pystyttiin haastamaan ja taistelemaan tasaväkisesti voitosta. Se oli yksi ottelun tavoitteistamme, valmentaja kertoi.

Loimulla on mahdollisuus nousta jopa sarjakolmoseksi ennen vuoden vaihtumista. Lauantaina pistepotti on kuitenkin kiven alla, sillä vierasottelussa vastustaja on tiukkavireinen Kokkolan Tiikerit. Tiikerit voitti joulun alla neljä ottelua putkeen ja kaatoi koko hallitsevan mitalikolmikon 12 päivässä.

Lauantain kahden ottelun jälkeen lentopallon Mestaruusliiga jatkuu uuden vuoden puolella. Keskiviikkona 3. tammikuuta pelataan yksi miesten pääsarjan ottelu ja kaksi naisten liigan kamppailua.