Vuoden 2023 viimeiset uutiset lentopallon Mestaruusliigasta

Kuva: Hannu Tuominen

Joulun alla lentopallon Mestaruusliigassa ehti tapahtua paljon, ja parketille palattiin jo ennen vuoden vaihtumista.

Seuraavassa nostoja joulukuun lopun tapahtumista.

31.12. Kiitos vuodesta 2023

Lentopallo.info on toiminut aktiivisesti jo viisi ja puoli vuotta, mutta kävijämäärät jatkoivat vieläkin kasvuaan. Uudet yleisöennätykset kirjattiin lentopallon EM-kisojen 2023 aikana.

Facebookissa meillä on jo yli 11,000 tykkääjää. Jos et ole vielä joukossa mukana, liity tästä.

Kohti uutta ja yhä parempaa lentopallovuotta!

30.12. Akaa ja Loimu voittivat

Vuoden viimeinen pelipäivä liigassa. Syyskaudella hienosti väläytellyt Kokkolan Tiikerit sai miesten liigassa vieraakseen Raision Loimun. Akaa-Volley puolestaan isännöi Karelian Hurmosta.

Loimu haki Kokkolasta maukkaan 3-2-voiton. Akaa taas kaatoi kotonaan Hurmoksen suoraan erin 3-0.

29.12. Pölkky vain vahvistuu

Pölkky Kuusamo sai täyden kympin joulutodistukseensa. Naisten liigan hallitseva mestari silti vain lisää höyryä: joukkueeseen on hankittu yleispelaaja Makenzie Harris. Yhdysvaltalaisurheilija teki yliopistouran Pohjois-Coloradon yliopiston joukkueessa.

Kokkolan Tiikerit: Keskitorjuja Aaro Paananen, 18, liittyy liigamiehistöön kehityspelaajan statuksella. Hän pelaa pääosin Kuortaneen joukkueessa 1-sarjaa. Paananen, jolla on pituutta komeat 212 senttimetriä, on Puijo Wolleyn kasvatti.

28.12. Akaa-Volley palasi tauolta voitokkaasti

Ottelut jatkuivat: Raision Loimu pelasi kotonaan, ja vieraaksi saapui sarjakärjessä joulutauolle lähtenyt Akaa-Volley. Akaa voitti Raisiossa erin 3-2 ja hakkuri Matej Smidl teki taas taikojaan.

Hämeenlinnan Lentopallokerho: Kerho tiedotti, että seuran ja Anna Shumeikon välinen sopimus on purettu. Uutinen ei ole yllätys, sillä ukrainalaisen hakkurin kausi päättyi loukkaantumiseen jo marraskuussa.

23.12. Puijo Wolleyn valmennuksessa jatkuvuutta

Pekka Seppänen ja Timo Leikas jatkavat naisten lentopalloliigassa Puijo Wolleyn valmentajina. Duo aloitti tehtävissään keväällä 2022.

– Puijossa on ollut helppoa toimia valmentajana, koska taustalla tehtävät työtkin tehdään seurassa kunnolla, ja minulla on toimiva staff tukenani, Seppänen kommentoi.

Viime kaudella Puijo voitti runkosarjan ja otti SM-pronssia, mutta syyskaudella 2023 meno oli hieman takkuisempaa.

22.12. Niinivaaran kausi ohi

Hurrikaani-Loimaan joukkueessa nähty maajoukkuemies Nuutti Niinivaara loukkasi polvensa niin pahasti, ettei hän pysty enää pelaamaan tällä kaudella.

Keskitorjujatontille Hurrikaani hankki kanadalaisen Daenan Gyimahin. Gyimahilla, 25 vuotta ja 199 senttimetriä, on maajoukkuekokemusta Kanadan väreistä.

– Erityisesti hyökkäyspotentiaali on todella kova, Hurrikaanin valmentaja Olli Kuoksa tietää uudesta pelimiehestä.

21.12. Naisten joukkueille todistukset kouraan

Lentopallon naisten Mestaruusliiga lähti joulutauolle. Lentopallo.info antoi kullekin joukkueelle joulutodistukset – lue ne tästä.

Naisten Mestaruusliiga jatkuu vasta uuden vuoden puolella. Keskiviikkona 3. tammikuuta käydään kamppailut LP Viesti – LP Kangasala ja Pölkky Kuusamo – Hämeenlinnan Lentopallokerho.

LiigaPloki: Loukkaantumisista kärsinyt Pihtiputaan lentopalloylpeys ilmoitti täydennyksestä joukkueeseensa. LiigaPlokiin liittyy keskitorjuja Kaley Rammelsberg, jolla on 23 vuotta ikää ja 185 senttimetriä pituutta.

Rammelsberg pelasi joulun alla päättyneellä Pohjois-Amerikan yliopistoliigan kaudella Indianan joukkueessa.

20.12. Miesten liigajoukkueiden joulutodistukset

Viimeiset joulutaukoa edeltäneet ottelut iskettiin. Pian taistojen tauottua Lentopallo.info arvioi kunkin joukkueen ytimekkäin todistuksin – lue tästä miesten joukkueiden joulutodistukset.

TUTO Volley: Turkulaisseura tiedotti, että joukkueen jatkaminen Mestaruusliigassa saattaa olla vaarassa kuluvan kauden jälkeen.