Vantaa Ducks joutuu karsimaan liigapaikastaan

Lentopallon miesten Mestaruusliigassa Vantaa Ducks joutuu viime kauden tavoin karsimaan sarjapaikastaan.

Asia varmistui lauantaina, kun Ducks hävisi kotisalissaan Akaa-Volleylle. Ottelu päättyi erin 3-1. Vantaalaisjoukkue voi päästä 20 sarjapisteeseen, mikä riittää korkeintaan yhdeksänteen sijaan runkosarjassa.

Mestaruusliigan runkosarjan kaksi viimeistä eli yhdeksäs ja kymmenes pelaavat esikarsinnan, jonka häviäjä joutuu varsinaisiin liigakarsintoihin. Niissä vastaan asettuu lentopallon 1-sarjan mestari.

Vantaalaisten lisäksi esikarsintaan joutuu joko TUTO Volley tai Karelian Hurmos. Ducksin päävalmentaja Juho Rajala näkee tuloksista huolimatta (kahdeksaan viime otteluun seitsemän tappiota) positiivisia merkkejä.

– Tänään ei vain riittänyt, mutta täytyy nostaa hattua sille, että heikkojen pelien jälkeen pystyimme nostamaan tasoa tähän matsiin. Taistelimme kynsin hampain, joten voimme pitää päät ylhäällä, Rajala kommentoi.

Ducksin lauantaisessa kotiottelussa oli poikkeuksellisen tiivis tunnelma, joskin ääntä piti lähinnä vierasjoukkueen kannattajajoukko. Muuten tarina oli tuttu. Isännät taistelivat mallikelpoisesti, mutta liian usein ratkaisija jäi löytymättä. Vastaanotossa kertyi virheitä ja epätarkkuuksia. Lisäksi Akaa-Volleyn torjuntapeli (16 suoraa blokkipistettä) oli liikaa.

Hakkuri Milutin Pavicevic teki 15 pinnaa ja yleispelaaja Kalle Kattelus 14. Toisaalta oli kuvaavaa, ettei yksikään Ducksin pelaaja päässyt tehoissa yli lukeman +2.

Sarjakakkonen Akaa-Volley teki Korsossa tarvittavan. Pisterintamalla varsinkin hakkuri Matej Smidl ja keskitorjuja Petteri Tyynismaa (7 torjuntapistettä) olivat kivikovaa valuuttaa. Tuore Suomen maajoukkueen päävalmentaja Olli Kunnari sai ensimmäisen voittonsa uudessa kaksoisroolissaan.

– Tyytyväinen olen kyllä tulokseen. Loppua kohden saimme vähän tiivistettyä torjunta- ja puolustuspelaamista. Syöttöpeliin ei voi olla täysin tyytyväinen. Tekemistä riittää, myönsi Kunnari.

Naisten liigassa tiukka alakerran taistelu

Lentopallon naisten Mestaruusliigassa Nurmon Jymy jää runkosarjan viimeiseksi ja joutuu esikarsintaan. Yhdeksännen sijan välttämisestä kehittyy huikea kamppailu. Lauantaina onnellisin oli LiigaPloki, joka kaatoi huipputärkeässä ottelussa OrPon vieraissa erin 3-2.

OrPo johti ottelua erin 2-0. LiigaPloki vaihtoi kesken ottelun Emma Ellisin hakkurin paikalta yleispelaajaksi, mikä tuotti tulosta. Ellis teki 26 pistettä. OrPolle hakkuri Milka Stijepic ja yleispelaaja Teija Vuorenmaa tekivät kumpikin 18 pistettä.

– Meillä on ollut koko kauden tämmöistä, että aloitetaan todella hyvin ja sitten peli jotenkin romahtaa käsiin. Ei ole ratkaisua vielä löydetty, Vuorenmaa pohti.

– Pitkällä erätauolla (toisen erän jälkeen) muuttui tilanne toisinpäin. Jokainen pinna on tällä hetkellä tosi tärkeä, ja taistellaan pleijaripaikasta, tähdensi Vuorenmaa.

Lauantaisten otteluiden jälkeen pohjaviisikossa eniten pisteitä on Arctic Volleylla (23 ottelua, 26 pistettä). Taistelussa pudotuspelipaikoista ovat lisäksi OrPo (24, 25), Hämeenlinnan Lentopallokerho (22, 24) ja LiigaPloki (22, 23). Jymyllä on vain 7 pinnaa.

Arctic hävisi lauantaina kotonaan LP-Vampulalle 1-3. Kärkipään LP Kangasala puolestaan löi kotisalissaan Puijo Wolleyn 3-1.

Lentopallon Mestaruusliigassa runkosarjat päättyvät lauantaina 9. maaliskuuta.