Olli Kunnari Suomen maajoukkueen uusi valmentaja

Kunnari MM-kisoissa 2014. Kuva: FIVB

Olli Kunnari, 42, on Suomen miesten lentopallomaajoukkueen uusi päävalmentaja.

Päävalmentajan tehtävässä hän seuraa Joel Banksia, joka luotsasi Suomea vuodesta 2019 syksyyn 2023. Apuvalmentajakseen Kunnari saa Mikko Eskon. Esko toimii myös maajoukkueen yleisjohtajana eli general managerina (GM).

Kunnari ja Esko ovat suomalaisia pelaajalegendoja. Kunnari valmentaa tällä hetkellä Akaa-Volleyta Mestaruusliigassa, kun taas Esko, 45, jatkaa vielä pelaajauraansa VaLePassa.

Lentopalloyleisö otti päävalmentajavalinnan vastaan riemukkaasti. Lentopallo.infon tekemään somekyselyyn vastanneista peräti 90,5 prosenttia piti valintaa positiivisena: täysosumaksi Kunnarin pestin arvioi 54,8 prosenttia ja hyväksi 35,7 prosenttia.

Vain 9,6 prosenttia somekyselyyn vastanneista piti valintaa vähemmän myönteisenä. Vaihtoehto ”kohtalainen” sai 4,8 ja ”huti” niin ikään 4,8 prosentin kannatuksen.

Olli Kunnarin on määrä jatkaa Akaa-Volleyn seurajoukkuevalmentajana. Hän lopetti pelaajauransa vuonna 2020 ja siirtyi VaLePan apuvalmentajaksi. Akaan ruorissa hän toimii nyt kolmatta kauttaan.

Suomen päävalmentajasopimus kattaa kaudet 2024 ja 2025, mutta jatkoakin voi tulla.

– Kaksi vuotta mennään aluksi, ja sen jälkeen käytössä on kahden vuoden optio. Maajoukkuetehtävät ajoittuvat touko-elokuulle, jolloin kotimainen liiga on tauolla. Voin siis toimia edelleen myös Akaa-Volleyssa, Kunnari sanoi Akaa-Volleyn tiedotteessa.

Akaa-Volley on Kunnarin johdolla saavuttanut SM-hopeaa ja SM-pronssia. Tällä kaudella joukkue eteni komeasti neljän parhaan joukkoon eurooppalaisten kisojen kolmostasolla Challenge Cupissa.

Kunnari ja Esko olivat maajoukkuepelaajina tekemässä Suomen kaikkien aikojen saavutuksia: Suomi eteni välieriin EM-kisoissa 2007 ja sijoittui yhdeksänneksi MM-kisoissa 2014.

Kuva: FIVB

– Aloitan uuden pestin todella suurella mielenkiinnolla ja korkealla motivaatiolla. Työnkuva on mielenkiintoinen ja monipuolinen. Se sai kiinnostumaan tehtävästä, Esko totesi VaLePan tiedotteessa.

– Työskentelyä Olli Kunnarin kaltaisen ihmisen ja päävalmentajan kanssa odotan myös innolla. Vuosien varrella on kertynyt paljon kokemusta huippuvalmentajista ja -organisaatioista. Olen saanut tutustua laji-ihmisiin niin Suomessa kuin ulkomaillakin, Esko lisäsi.

Yksi EM-kisojen 2026 alkulohkoista pelataan Tampereella, joten Suomen miesten maajoukkueen ei tarvitse karsia turnaukseen. Kesällä 2024 Suomi pelaa sen sijaan Euroopan kultaisessa liigassa.

Tähtäimessä ovat myös vuoden 2025 MM-kisat. Kisapaikat määräytyvät maailmanlistan perusteella, joten maajoukkuekauden 2024 tulokset ovat erittäin tärkeitä.

Euroopan kultainen liiga 2024, Suomen ottelut

Pe 17.5. Suomi-Kroatia (Tampere)
Su 19.5. Suomi-Belgia (Tampere)
La 25.5. Suomi-Viro (Gijon)
Su 26.5. Suomi-Espanja (Gijon)
To 30.5. Suomi-Tshekki (Karlovy Vary)
Pe 31.5. Suomi-Romania (Karlovy Vary)

EM-kisat 2026

Katso lisätietoja tästä