Uutisia lentopallon Mestaruusliigasta ja kansainvälisiltä kentiltä

Lentopalloviikolla 8 tapahtui paljon niin Mestaruusliigassa kuin eurocupeissa.

Lentopallo.info nostaa seuraavassa viikon kohokohtia.

Sunnuntai 25.2.

Lentopallon Mestaruusliigan viikko päättyi kolmeen kamppailuun. Nurmon Jymy otti kauden toisen voittonsa. Pölkky Kuusamo ja Hurrikaani-Loimaa puolestaan vahvistivat liigan kärkipaikkojaan.

Hurrikaani-KyKy 3-0

Jymy-Hämeenlinna 3-1
Pölkky-Vampula 3-0

Lauantai 24.2.

Mestaruusliigassa vietettiin neljän ottelun ilta. Ducksin tappio tietää sitä, että joukkue joutuu karsintoihin.

Ducks-Akaa 1-3

Arctic-Vampula 1-3
Kangasala-Puijo 3-1
OrPo-LiigaPloki 2-3

Perjantai 23.2.

Miesten Mestaruusliigassa nähtiin kamppailut Savo Volley – Raision Loimu ja TUTO Volley – VaLePa.

Suomen maajoukkueen tuore GM Mikko Esko pyöritti peliä mallikkaasti, kun VaLePa kaatoi TUTOn vieraissa 3-1. Passipelin oheen hän tehtaili neljä hyökkäyspistettä, kaksi torjuntapistettä ja yhden ässän.

Ottelun pisteykkönen oli TUTOn hakkuri Aleksander Rastamo, joka ehti 23 pinnaan.

Vahvasti esiintynyt Loimu löi Siilinjärvellä Savo Volleyn 3-1 hakkuri Ali Fazlin 31 pisteen tahtiin. Savon päähyökkääjä Joonas Jokela esiintyi loistavasti (28 pistettä, tehot +24, hyökkäysten tappoprosentti 59), mutta jäi liian yksinäiseksi.

Torstai 22.2.

Olli Kunnari on nimitetty Suomen miesten lentopallomaajoukkueen päävalmentajaksi. Lue tästä lisää.

Lentopallon Mestaruusliigassa käytiin ottelut Karelian Hurmos – Raision Loimu ja Hämeenlinnan Lentopallokerho – Pölkky Kuusamo.

Hurmos katkaisi viiden ottelun mittaisen tappioputkensa ja voitti kotikentällään Loimun suoraan erin 3-0. Voitto oli sarjayhdeksikölle kauden kuudes, joten haave pudotuspeleistä elää vielä.

Pölkky selvisi keskiviikon sokistaan ja palasi voittouralle. Hämeenlinna kaatui vierasottelussa erin 3-1.

Nurmon Jymy: Michaela Bajnokovan kausi on ohi loukkaantumisen vuoksi. Jymy täydentää joukkuettaan keskitorjuja Sara Niemellä, joka on seuran oma kasvatti ja tuttu kasvo liigasta.

– Tulen auttamaan joukkuetta niin paljon kuin voin. Katsotaan, mihin asti se riittää. Toivottavasti omasta kokemuksesta ja läsnäolosta on lisähyötyä joukkueelle, minut on otettu hyvin vastaan. On ollut kiva palata liigatreeneihin, Niemi sanoi.

Niemi on pelannut koko kauden 2-sarjassa.

Miesten Mestarien liigassa Guaguas ja Ziraat Bank Ankara aloittivat kaksiosaisen puolivälieräkohtaamisensa. Guaguas, Las Palmasin lentopalloylpeys, avasi hyvin, mutta ennakkosuosikki Ziraat Bank tuli rinnalle ja ohi: 3-1.

Keskiviikko 21.2.

Pölkky Kuusamon 21 ottelun voittoputki on poikki kauden Mestaruusliigassa. LP-Vampula oli Pölkkyä parempi erin 3-0 kotisalissaan.

Kun mukaan lasketaan viime kevään pudotuspelit ja runkosarjan loppu, kuusamolaisjoukkueen voittoputki liigassa oli peräti 39 ottelun mittainen.

Monen muun joukkueen tavoin Pölkky kärsii lukuisista loukkaantumisista, ja Huittisissa joukkue esiintyi hyvin vaihtoehtoisessa kokoonpanossa. Kahdessa erässä kentällä oli kaksi passaria (Sofia Lehto ja Joanna Kallinen), ja useita avainpelaajia puuttui kentältä (Carlyle Nusbaum, Lexi Pollard, Amiya Jones).

Vampula ei antanut poikkeuksellisen asetelman himmentää voitonriemuaan.

– Pölkyn ykköspelaajat eivät pelanneet, mutta heillä riittää laadukkaita pelaajia. Olen ylpeä joukkueestani, sillä se osoitti jälleen luonnetta ja voitti vaikean ottelun, Vampulan päävalmentaja Stefan Paunovic kommentoi.

– Nyt pelasimme omalla tasollamme. Pelaaminen oli joukkueeltamme rentoa, valmentaja lisäsi.

Hurrikaani-Ducks 3-0

Vampula-Pölkky 3-0
LiigaPloki-Viesti 0-3

Suomen maajoukkueen entisen valmentajan Joel Banksin valmentama Berlin RV hävisi Mestarien liigan puolivälierien ensimmäisessä osaottelussa Trentinolle kotonaan 0-3.

Eurooppalaisten kisojen kakkostasolla CEV Cupissa Kaisa Alangon edustama Paris St. Cloud hävisi 2-3 Chierille, mutta finaalipaikka on ulottuvilla, koska välierän toinen osaottelu käydään Pariisissa.

Tiistai 20.2.

Suomalaislibero Roosa Koskelo pääsi osalliseksi sensaatiomaisesta tuloksesta lentopallon naisten Mestarien liigassa. Koskelon edustama Stuttgart voitti kivikovan Fenerbachen erin 3-2 puolivälierien ensimmäisessä osaottelussa.

Kuva: CEV.eu

Krystal Rivers teki Stuttgartille 23 pistettä ja oli voiton jälkeen innoissaan.

– Tiesimme, että vastassa on yksi parhaista joukkueista, mutta lähdimme vain haastamaan. Valtava taistelu ja korkeatasoista lentopalloa. Näytimme, että kuulumme Euroopan kahdeksan parhaan joukkoon, Rivers sanoi Eurovolley.tv:n suorassa lähetyksessä.

Fenerbahcella oli alla yli neljän kuukauden mittainen voittoputki kaikki kilpailut mukaan lukien.

Koskelo pelasi täyden ottelun. Toinen osaottelu käydään Fenerbachen kotikentällä.

Lentopallon naisten Mestaruusliigassa Puijo Wolley palasi kahden tappion jälkeen voittokantaan ja kukisti kotonaan LP Viestin suoraan 3-0.