Mitä lentopalloliigan joukkueet tarvitsevat runkosarjan viimeisille viikoille?

Lentopallon Mestaruusliigan runkosarjassa alkavat kaksi viimeistä viikkoa. Runkosarja tulee päätökseensä 9. maaliskuuta.

Lentopallo.info kiteyttää tässä artikkelissa, mitä mikäkin joukkue viimeisille runkosarjaviikoille tarvitsee. Sijoitukset 25.2. pelattujen otteluiden jälkeen.

Naisten Mestaruusliiga

1. Pölkky Kuusamo: Urheilullista panosta ei ole, sillä runkosarjavoitto on jo varmistunut. Kaikkein tärkeintä on saada joukkue terveeksi. Carlyle Nusbaum ja Lexi Pollard olisivat tervetulleita takaisin kokoonpanoon, vaikka hyviä korvaajiakin on löytynyt.

2. LP Viesti: Salolaisjoukkue tarvitsee terveen Darja Butkevitshin. Hakkuri on ollut sivussa, mikä on tuonut pelaamiseen lisää epätasaisuutta. Terveellä tiimillä mahdollisuudet vaikka kultaan.

3. LP Kangasala: Pirteä henkinen tila ja positiivinen tuloskunto pyritään Kangasalla pitämään yllä. Edes Iina Andrikopouloun puuttuminen ei himmennä mitalimahdollisuuksia.

4. LP-Vampula: Pudotuspelipaikka varmistui varhain, ja nyt tavoite voisi olla vaikka ns. kotiedun ottaminen eli neljän parhaan joukkoon sijoittuminen.

5. Puijo Wolley: Kuopiossa tarvitaan saavutetun momentumin pitämistä yllä ja joukkueen pysymistä terveenä. Jos Puijo onnistuu tässä, se on yksi joukkueista, joka voi taistella jopa mestaruudesta.

6. Arctic Volley: Jukka Lehtosen luotsaama joukkue lähtee päätösviikoille kolme pistettä karsintaviivan paremmalta puolelta, mutta siihen ei ole syytä tyytyä. Tinkimätöntä asennetta ja pientä tasonnostoa kaivataan kaikille osa-alueille.

7. OrPo: Ongelmallinen hakkurin tontti saatiin kuntoon jo ajat sitten, joten voittoja pitäisi olla enemmän plakkarissa. Runkosarjan viimeisissä otteluissa on löydyttävä paljon aiempaa enemmän kovuutta erien ratkaisuhetkille, muuten kammottu yhdeksäs sija odottaa.

8. Hämeenlinnan Lentopallokerho: Ulkomaalaisosastolla tuli epäonnea ja pettymyksiä, joten Kerhon on nyt vain tultava toimeen sillä, mitä on. Hyvällä asenteella ja rehellisellä tsemppaamisella saattaa välttyä niukasti karsinnoilta.

9. LiigaPloki: Emma Ellisin rooliin saatava toimiva ratkaisu. Hän on vahva nelospaikan lyöjä, mutta yleispelaajan roolissa vastaanotto on heikkous. Jos hän taas pelaa hakkurina, toiseksi yleispelaajaksi vaikea löytää vahvaa tekijää.

10. Nurmon Jymy: Karsintoihin joutuminen on ollut varmaa jo pitkään. Joukkue on elänyt sen verran, että viimeisten viikkojen tähtäin on kuusikkopelin hiomisessa voittavaan kuntoon.

Miesten Mestaruusliiga

1. Hurrikaani-Loimaa: Olli Kuoksan miehistö on niin tikissä, että runkosarjan voiton voi huoletta asettaa tavoitteeksi. Jos terveyttä ja motivaatiota piisaa, joukkue on valmis kisaamaan ensimmäisestä liigakullastaan.

2. Akaa-Volley: Pitkälti samat sanat pätevät maajoukkuevalmentaja Olli Kunnarin luotsaamaan joukkueeseen. Eurokiireet ovat takana, joten tähtäin on nyt täysin SM-hopean kirkastamisessa.

3. VaLePa: Runkosarjan voittoon ei ole enää realistisia mahdollisuuksia, joten tavoite on vähintään kolmossijan pitäminen. Jos VaLePa pystyy vakiinnuttamaan laadun korkealle tasolle, mestaruustaistelussa ollaan taas.

4. Raision Loimu: Neljäs sija ja ns. kotiedun saaminen ensimmäiselle pudotuspelikierrokselle on varmasti motivoiva ajatus Loimulle. Nähtyjen kaltaisia notkahduksia on syytä tulla vähemmän.

5. Kokkolan Tiikerit: Tiikerimäisen asenteen pysyttävä yllä. Isompien ja nimekkäämpien joukkueiden haastaminen tuntuu sytyttävän kokkolalaisryhmän ilta toisensa jälkeen. Aidot saumat neljän parhaan joukkoon.

6. Savo Volley: Viimeisten viikkojen ohjelma on sellainen, että nousu jopa neljän porukkaan on mahdollinen. Pelaajamateriaali on hyvä, mutta huomattavasti väkevämpää taisteluilmettä vaaditaan.

7. KyKy-Betset: Karsintojen välttäminen ja runkosarjan (todennäköisesti) seitsemäs sija on Kyyjärvellä jo pieni mestaruus, joten loppukauden ajan ryhmä saa nauttia vapautuneesti ja ilman turhia paineita.

8. TUTO Volley: Tavoite on kristallinkirkas – karsintojen välttäminen. Omalla tasolla pelatessaan turkulaisjoukkue pitää itsensä playoff-viivan paremmalla puolella.

9. Karelian Hurmos: Joensuun joukkue taistelee vielä kahdeksannesta sijasta, mutta se vaatisi huikean tuloksen kolmesta viimeisestä kamppailusta (vastassa Tiikerit, Savo ja VaLePa). Loimu-voitto oli hyvä merkki, joten Hurmosta ei tule vielä tuomita karsijaksi.

10. Vantaa Ducks: Karsintoihin joutuminen on ollut jonkin aikaa käytännössä varmaa, ja teoriassakin se varmistui lauantaina. Jos Ducks löytää astetta vahvemman joukkuehengen ja rohkeutta ratkaisupalloihin, sarjapaikka saattaa säilyä ennen varsinaisia liigakarsintoja.

Runkosarjan jälkeen joukkueet 1–8 pudotuspeleihin ja 9–10 esikarsintaan. Esikarsinnan voittaja säilyy liigassa ja häviäjä joutuu varsinaisiin karsintoihin 1-sarjan mestaria vastaan.