VaLePa pidensi putkeaan ja varmisti runkosarjasijoituksensa

Hallitseva Suomen mestari VaLePa voitti Raision Loimun lentopallon miesten Mestaruusliigan kamppailussa sunnuntaina.

VaLePa oli parempi tuloksella 3-0 Raision Kerttulassa käydyssä ottelussa.

VaLePa venytti voittoputkensa neljän ottelun mittaiseksi ja varmisti sijoittumisen kolmanneksi runkosarjassa. Näin ollen sillä on ns. kotietu ensimmäisellä pudotuspelikierroksella eli puolivälierissä.

Yleispelaaja Franca oli VaLePan paras pistemies (15), ja tehokkaimmaksi nousi keskitorjuja Juho Kaunisto (+11). Eniten aloitussyötön vastaanottoja kertyi Francalle.

VaLePan passari ja Suomen lentopallomaajoukkueen tuore GM Mikko Esko vaikutti tyytyväiseltä kamppailun tulokseen.

– Hyvät fiilikset. Täällä ei ole koskaan helppo voittaa, ja nyt oli ehjä esitys meiltä. Onnistuttiin etenkin hyökkäyspelaamisessa, se oli voiton avain. Kauniston Juho pelasi ehkä toista kertaa keskellä ja vaihtoi roolia onnistuneesti, Esko arvioi.

Kuva: CEV.eu

Loimu, joka on sarjassa viidentenä viimeiselle runkosarjaviikolle lähdettäessä, on hävinnyt neljästä viime ottelustaan kolme. Ali Fazli teki sunnuntaina 18 pistettä, mutta hänen oma pelinsä päätyi vain kuusi pinnaa plussan puolelle.

Loukkaantumisten ja sairastelun vuoksi Loimun tilanne on kaikkea muuta kuin ihanteellinen.

– Olen huolestunut, että kuka pelaa ja kuka valmentaa, kun niin moni on kipeänä. Parsittiin homma kasaan mahdollisuuksien mukaan. Haasteellinen harjoitteluviikko pienellä ryhmällä. Arki on ollut heikkoa, päävalmentaja Kari Raatikainen myönsi.

Runkosarjan jälkeen joukkueet 1–8 etenevät pudotuspeleihin ja 9–10 esikarsintaan. Esikarsinnan voittaja säilyy liigassa ja häviäjä joutuu varsinaisiin karsintoihin 1-sarjan mestaria vastaan.

Lentopallon Mestaruusliiga jatkuu maanantaina miesten kamppailulla Vantaa Ducks – Savo Volley ja naisten ottelulla LiigaPloki – Hämeenlinnan Lentopallokerho.