Hurrikaani-Loimaa voittaa lentopallon miesten Mestaruusliigan runkosarjan

Kuva: Hannu Tuominen

Hurrikaani-Loimaa on varmistanut lentopallon miesten Mestaruusliigan runkosarjan voiton 2023-24.

Lauantaina Hurrikaani voitti TUTO Volleyn vieraissa erin 3-0 ja nousi 61 sarjapisteeseen.

Hurrikaanin viimeinen uhkaaja oli Akaa-Volley, joka on myös Hurrikaanin viimeinen vastustaja runkosarjassa. Akaa voitti lauantaina KyKy-Betsetin vieraissa 3-1. Vaikka Akaa voittaisi Hurrikaanin päätösottelussa, se ei voi nousta loimaalaisjoukkueen ohi sarjataulukossa.

Olli Kuoksa toimii Hurrikaanin valmentajana. Loimaalaiset voittivat runkosarjan viimeksi vuonna 2019. Hurrikaani päätyi ykköseksi myös vuonna 2020, mutta runkosarja jäi kesken koronaviruspandemian vuoksi.

– Oltiin tänäänkin kovia hyökkäyksessä, siinä olemme olleet liigan parhaita. Tämä viikko ladattiin kokonaisuudessaan tähän peliin. Jokainen tapahtuma jättää jonkinlaisen muistijäljen, ja halusimme jättää tällaisen jäljen itsestämme Turkuun, Kuoksa muotoili.

TUTO ei päässyt Hurrikaania vastaan yhdessäkään erässä yli 20 pisteeseen. Vierasjoukkueen tehomies oli yleispelaaja Greg Petty pistemäärällä 18 ja teholukemalla +14.

Lauantaisella kierroksella voittivat myös Savo Volley ja 50-vuotisottelunsa pelannut Kokkolan Tiikerit. Juhlakamppailussa Kokkolassa kirjattiin liigalentopalloilun mittakaavalla komea yleisömäärä 910.

– Katsomossa oli normaalia enemmän porukkaa, mikä on hieno juttu, Tiikerien seuraikoni Antti Leppälä sanoi.

– Muutama nuori pelaajamme kävi kentällä, ja se on heille hieno kokemus. Muistan itsekin, miltä se tuntui. Jäljellä on kaksi ottelua, ja niihin lähdetään voitonkiilto silmissä, keskitorjuja lisäsi.

Akaa sijoittuu runkosarjassa toiseksi. Pudotuspelien ns. kotiedusta eli sijoista kolme ja neljä vääntävät VaLePa, Tiikerit, Raision Loimu ja Savo.

Vantaa Ducks, joka hävisi lauantaina Tiikereille, jää jumboksi ja joutuu karsintoihin. Toinen karsija on joko Hurmos tai TUTO.

Lentopallon naisten Mestaruusliigassa käytiin lauantaina niin ikään neljä ottelua. Voitokkaat olivat Arctic Volley, LP-Vampula, Pölkky Kuusamo ja Puijo Wolley. Kaikki ottelut venyivät täyteen viiteen erään eli voitot tulivat tuloksilla 3-2.

Kuva: CEV.eu

Pelaajakriisissä oleva Hämeenlinna sai Arctic-koitoksen kokoonpanoon vain kahdeksan urheilijaa. Michaela Madsen pelasi tällä kertaa hakkurin paikalla. Keskitorjujana parhaiten tunnettu Madsen on tuurannut tällä kaudella passarinakin.

– Hakkurina pelasin viimeksi joskus lukiossa. Valmentaja kyllä tietää. Olen valmis pelaamaan millä tahansa paikalla joukkueen tarpeen mukaan. Tulos harmittaa, koska ottelu oli meillä ihan omissa käsissä, Madsen kommentoi.

Arctic Volleyn kotiottelu pelattiin poikkeuksellisesti Sodankylässä.

Pölkky Kuusamo on varmistanut runkosarjan voiton. Nurmon Jymy joutuu varmasti karsintoihin liigajumbona, mutta toinen karsija varmistuu vasta viimeisellä runkosarjaviikolla.

Lauantain jälkeen viivan huonommalla puolella on LiigaPloki, mutta sijoilla 6-9 olevat joukkueet (Arctic, OrPo, Hämeenlinna ja LiigaPloki) ovat neljän pisteen sisällä.

Lentopallon Mestaruusliiga jatkuu sunnuntaina miesten ottelulla Raision Loimu – VaLePa. Runkosarjat päättyvät lauantaina 9. maaliskuuta.

Runkosarjan jälkeen joukkueet 1–8 pudotuspeleihin ja 9–10 esikarsintaan. Esikarsinnan voittaja säilyy liigassa ja häviäjä joutuu varsinaisiin karsintoihin 1-sarjan mestaria vastaan.

Lentopallon Mestaruusliiga 2.3.2024

KyKy-Akaa 1-3
Savo-Hurmos 3-1
Tiikerit-Ducks 3-0
TUTO-Hurrikaani 0-3

Arctic-Hämeenlinna 3-2
Kangasala-Vampula 2-3
Viesti-Pölkky 2-3
Puijo-LiigaPloki 3-2