Rakenteet järisivät Mestarien liigassa, kun molemmat hallitsevat mestarit joutuivat laulukuoroon

Kuva: CEV.eu

Euroopan tärkeimmässä seurajoukkueiden välisessä lentopallokilpailussa Mestarien liigassa ovat kaikki välieräjoukkueet selvillä.

Mestari vaihtuu sekä miesten että naisten kisassa, koska hallitsevat mestarit ZAKSA ja VakifBank Istanbul putosivat ennen välieriä. Viime keväänä Tuomas Sammelvuo valmensi ZAKSAn Mestarien liigan voittoon.

Miesten Mestarien liigassa neljän parhaan joukkoon eteni kaksi joukkuetta Italiasta sekä yksi joukkue Puolasta ja Turkista. Kaksiosaiset välierät Trentino-Civitanova ja Jastrzebski Wegiel – Ziraat Bank alkavat alustavasti 12. maaliskuuta.

Lentopallon naisten Mestarien liigaan saatiin varsinainen Turkki-Italia-maaottelu. Kaksiosaiset semifinaalit ovat Eczacibasi-Conegliano ja Fenerbahce – Vero Volley Milano.

Italialainen Conegliano lähetti hallitsevan mestarin VakifBankin laulukuoroon voitettuaan toisen osaottelun torstaina kotonaan yli 5 000 katsojan riemuksi erin 3-1. Huima ruotsalaishakkuri Isabelle Haak ahkeroi ottelun parhaana 19 pistettä. Yleispelaaja Kathryn Plummer esiintyi myös oivallisesti.

– Loistava taistelu niin kuin aina VakifBankia vastaan. Osoitimme sitkeyttä yhden erätappion jälkeen ja saimme voimaa myös kotiyleisöstä. Hienoa päästä jatkoon, Plummer iloitsi.

Mestarien liigan parhaasta suomalaissuorituksesta vastasi Roosa Koskelo. Liberon edustama Stuttgart eteni kahdeksan parhaan joukkoon ja sokeerasi vielä puolivälierissä 3-2-kotivoitollaan Fenerbachea. Turkkilaisjoukkue voitti kuitenkin toisen osaottelun kotihallissaan 3-1.

Suomen miesten maajoukkueen entisen päävalmentajan Joel Banksin luotsaama Berlin Recycling Volleys pääsi puolivälieriin, mutta hävisi molemmat kamppailut 0-3 Trentinolle.

– Kunhan pöly laskeutuu, ymmärrämme, että taipaleemme Mestarien liigassa oli menestys. Trentino oli kuitenkin luokkaa meitä parempi joukkue, joten raja tuli vastaan, myönsi Banks.

Banks valmensi Suomea 2019-2023. Kuva: FIVB

Välierät kamppaillaan vielä kaksiosaisina otteluina. Mestarien liigan voitot sen sijaan ratkeavat yksittäisissä otteluissa eli ns. superfinaaleissa. Loppuottelutapahtuma pidetään 4. tai 5. toukokuuta, ja tapahtumapaikka varmistuu lähiaikoina.

Lentopallon eurokilpailujen kakkostasolla CEV Cupissa miesten kaksiosaisessa loppuottelussa kohtaavat Lüneburg ja Sammelvuon seuraavaksi joukkueeksi huhuttu Rzeszow. Naisten loppuottelu on Neuchatel-Chieri.

Kolmostasolla Challenge Cupissa mestaruudet veivät puolalainen Projekt Warszawa ja italialainen Novara. Projekt Warszawa oli hiljattain myös suomalaisten kiikarissa, sillä joukkue kaatoi seurahistoriaa tehneen Akaa-Volleyn välierissä.

– Meillä oli menestyksekäs eurotaival. Ne joukkueet, joiden laskettiin olevan voitettavissa, myös kaadettiin. Varsovaakaan vastaan emme lähteneet tappio mielessä. Meidän oli pakko pelata kovalla riskillä tällaista joukkuetta vastaan, Akaan valmentaja Olli Kunnari paketoi.

Lentopallon eurocupit 2023-24

Mestarien liigan välierät

Trentino-Civitanova
Jastrzebski Wegiel – Ziraat Bank

Eczacibasi-Conegliano
Fenerbahce – Vero Volley Milano

CEV Cup

Miesten cupin mestari: Rzeszow

Naisten cupin loppuottelu: Neuchatel-Chieri

Challenge Cup

Miesten cupin mestari: Projekt Warszawa

Naisten cupin mestari: Novara