Mitä lentopalloliigan pudotuspelien ensimmäisenä päivänä tapahtui?

Lentopallon naisten Mestaruusliigan pudotuspelien ensimmäisenä päivänä nähtiin neljä puolivälieräkamppailua ja kolme kotivoittoa.

Seuraavassa valittuja nostoja keskiviikon otteluista.

Arktinen tulospommi suli

Pölkky-Arctic 3-2: Hallitseva Suomen mestari Pölkky Kuusamo on ottelusarjan ylivoimainen ennakkosuosikki, mutta Arctic Volley yllätti pirteällä esityksellään.

Rovaniemeläinen Arctic kävi pisteen päässä 3-1-vierasvoitosta. Joukkue johti neljättä erää pistein 24-16, mutta taipui hämmästyttävien vaiheiden jälkeen 25-27.

Vaikka kuusamolaisryhmä näytti hoitavan viidennen erän selvästi, vierasjoukkue nousi vielä kerran. Tilanne oli 14-14 ennen kuin Pölkky pystyi tekemään kaksi perättäistä pistettä.

– Olisimme tarvinneet muutaman pisteen enemmän, jotta olisimme voittaneet ottelun, Arcticin libero Taylor Horsfall totesi.

– Ensimmäisessä erässä kontrolloimme hyvin peliä ja puolustuksesta saimme hyvää fiilistä, mutta toisessa erässä tasomme laski. Valmistauduimme hyvin otteluun ja halusimme näyttää parastamme, Horsfall lisäsi.

Pölkyn pelaaminen ei ole alkukauden tasolla, sillä pitkään sivussa olleet avainpelaajat Carlyle Nusbaum ja Lexi Pollard vasta tekevät uutta tulemista. Keskiviikkona Pollard oli avauskuusikossa neljässä erässä, ja Nusbaum kävi vaihdosta kentällä neljässä erässä.

Kamppailun hahmoja olivat Pölkyn Makenzie Harris (22 pistettä) ja Arcticin Eveliina Smolander (8 torjuntapinnaa).

Kangasalla rakennettiin seinää

Kangasala-LiigaPloki 3-0: LP Kangasala vakuutti kotiavauksessaan ja löi LiigaPlokin suoraan kolmessa erässä.

Kotijoukkue oli ylivoimainen varsinkin torjuntapelissä (torjuntapisteet 16-5). Keskitorjuja Laura Laukkanen nautiskeli peräti yhdeksästä blokkipinnasta. Hakkuri Neea-Maria Joki paineli hyökkäyspisteitä hienolla varmuudella.

Loukkaantumisesta toipunut maajoukkuepelaaja Iida Pöllänen oli aloituskuusikossa kaikissa erissä ja teki kahdeksan pistettä.

LiigaPlokin hakkuri Duska Kenjalo (14 pistettä, tehot +13) onnistui hyvin, kun taas Emma Ellisin oma peli painui virheiden ja torjuntaan lyömisen myötä nollaan 14 tehdystä pinnasta huolimatta.

Viisieräinen Huittisissa

Vampula-OrPo 3-2: Tästä sarjasta ennakoitiin hurjaa taistelua, ja sellaista saatiin heti kärkeen. OrPo johti erin 2-1, mutta kotijoukkue LP-Vampula vei kaksi viimeistä settiä (25-12, 15-4).

Vampulan hakkuri Cheyenne Jones, joka voitti runkosarjan pistepörssin, jatkaa samalla raiteella. Hän teki passari Lotta Kukkosen ruokinnan tahtiin sarjan avausottelussa 37 pistettä ja saavutti loistokkaan teholukeman +30.

Hyvästä yrittämisestä huolimatta OrPon hyökkäyspeli jäi vastustajaan nähden pehmoiseksi. Milka Stijepic (15) ja Teija Vuorenmaa (13) olivat ainoat kymmenen pisteen ylittäjät.

Savolaiset varkaissa

Viesti-Puijo 0-3: Kuopiolainen Puijo Wolley oli pudotuspelien ensimmäisen illan ainoa vierasvoittaja. LP Viesti ei saanut Salohallissa erääkään.

Puijo ei juuri hyökännyt keskeltä, vaan tehot keskittyivät hakkuri Selma Räsäselle (14 pistettä) sekä yleispelaajakaksikolle Aniah Palmer (18) – Emilia Kääntä (14). Palmer, Kääntä ja libero Veera Help hoitivat aloitussyötön vastaanoton mallikkaasti.

Viestin puolella verkkoa Darja Butkevitsh (+13) jäi tehorintamalla yksinäiseksi. Hän viimeisteli 19 pistettä.

– Lopulta ei oltu ihan lähellä erävoittoa, Puijo oli selkeästi parempi. Heillä oli torjunta- ja hyökkäyspeli ihan eri tasolla kuin meillä. Darja hoiti oman hommansa ihan hyvin, mutta muilla oli aikamoisia ongelmia tappaa palloa, Viestin päävalmentaja Tomi Lemminkäinen myönsi.

Esikarsinnassa kohtaavat runkosarjan yhdeksäs ja kymmenes eli Hämeenlinnan Lentopallokerho ja Nurmon Jymy. Jymy avasi 3-2-vierasvoitolla.

Pudotuspelit jatkuvat perjantaina. Lentopallon miesten Mestaruusliigan pudotuspelit alkavat lauantaina.

Lentopallon naisten Mestaruusliigan pudotuspelit 13.3.

Hämeenlinna-Jymy 2-3

Ottelusarjan voittajan (kolme otteluvoittoa) kausi päättyy, häviäjä liigakarsintoihin