Miesten Mestaruusliigan puolivälierät 2024 – näin käy

Lentopallon Mestaruusliigan pudotuspelit 2024 ovat käynnistyneet puolivälierillä. Vauhtiin pääsevät nyt myös miesten joukkueet.

Lauantaina 16. maaliskuuta alkavissa miesten liigan puolivälierissä jatkopaikka irtoaa kolmella otteluvoitolla. Voittaja etenee välieriin, ja hävinneen joukkueen kausi päättyy.

Runkosarjavoittaja Hurrikaani-Loimaan lisäksi playoffeihin pääsivät (runkosarjan mukaisessa järjestyksessä) Akaa-Volley, VaLePa, Savo Volley, Kokkolan Tiikerit, Raision Loimu, KyKy-Betset ja TUTO Volley.

Lentopallo.info arvioi tässä artikkelissa puolivälierien asetelmat ja veikkaa jatkoonmenijät.

Hurrikaani-Loimaa – TUTO Volley

Hurrikaani valloitti runkosarjavoiton ansaitusti, kun taas TUTO raapi seitsemällä otteluvoitolla viimeisen pudotuspelipaikan. Läpihuutojuttua tästä ottelusarjasta ei halua kukaan – ja Hurrikaaniakin kunnon taistelu palvelisi parhaiten seuraavia pudotuspelikierroksia varten.

Vaikka TUTOsta löytyy tekijämiehiä, Hurrikaanin ylivoima on liikaa. Yksikin otteluvoitto olisi turkulaisjoukkueelle melkoinen saavutus. Hurrikaani vie 3-0.

Valmentajakuvio on kiintoisa: Hurrikaanin luotsi Olli Kuoksa valmensi viime kaudella TUTOa ja TUTOn valmentaja Jani Niskakangas Hurrikaania.

Akaa-Volley – KyKy-Betset

Tosiasiaa on turha kierrellä: tässä ottelusarjassa yleisö tapittaa loistavien hakkurien välistä taistelua. KyKy-Betsetin Renars-Pauls Jansons nousi runkosarjassa omille sataluvuilleen pistepörssissä ja plus-miinustilastossa. Akaa-Volleyn Matej Smidl puolestaan vei nimiinsä breikkipisteiden (tehdyt pisteet oman joukkueen syöttövuorolla) ja ässäsyöttöjen tilastot.

Valmiina pleijareihin: Jansons

KyKy-Betset voitti Akaan yhdessä kolmesta runkosarjakohtaamisesta, mutta Olli Kunnarin luotsaama, Euroopan kentilläkin menestynyt Akaa on tämän sarjan selvä ennakkosuosikki. Laatua löytyy jokaiselle osa-alueelle, ja vaihtoehtojakin on.

Historiansa ensimmäisiin playoffeihin lähtevä KyKy on kuitenkin näyttänyt potentiaalinsa, ja edistysaskel viime kauteen on merkittävä. Latvialaisvahva ryhmä järjestänee kiinnostavat kamppailut, mutta Akaa menee jatkoon voitoin 3-1.

VaLePa – Raision Loimu

Vastakkain kaksi vahvaa joukkuetta, joiden runkosarjataivalta vaivasi epätasaisuus – paljolti loukkaantumisten vuoksi.

VaLePa viilettää edelleen kultaputkessa, ja ryhmän terveystilannekin alkaa näyttää lupaavalta. Jos Loimu ei saa kaikkia parhaita pelaajiaan ruutuun, mahdollisuudet ovat vähissä.

Passari Mikko Esko ja ennätyshakkuri Urpo Sivula muuraavat VaLePan ytimen aina vaan, mutta piinkovan vastuksen tarjoaa Loimun vastaava akseli Tomi Saarinen – Ali Fazli. Jos VaLePan yleispelaajaosasto toimii, tasoero saattaa revähtää sastamalalaisten eduksi.

VaLePa jatkoon voitoin 3-1.

Savo Volley – Kokkolan Tiikerit

Todennäköisesti puolivälierien kihelmöivin ottelusarja. Mestariehdokas ja Suomen Cupin hallitseva voittaja Savo Volley saa vastaansa aina hurjasti taistelevat Kokkolan Tiikerit.

Savo on materiaaliltaan Hurrikaanin, Akaan ja VaLePan kaliiberia, mutta runkosarja meni alle odotusten. Jos valmentaja Timo Tolvanen saa kaiken irti ryhmänsä potentiaalista, seurahistorian ensimmäinen liigakulta on silti realistinen tavoite.

Savon Joonas Jokela ja Tiikerien Oskari Keskinen hakevat suuria pistemääriä hakkuriosastolla. Iskulyöntien suuntauksessa on oltava kuitenkin tarkkana, koska verkolla on vastassa Jakub Kovacin (Savo, runkosarjan torjuntapistepörssin voittaja) ja Rami Rekomaan (Tiikerit) kaltaisia torjujia.

Tiikerit on aina vaikeasti voitettava joukkue, varsinkin kotisalissaan, joten pitkä sarja on mahdollinen. Savo välieriin voitoin 3-2.

Lentopallon naisten Mestaruusliigan runkosarjasta pudotuspeleihin etenivät Pölkky Kuusamo, LP Kangasala, LP-Vampula, LP Viesti, Puijo Wolley, OrPo, LiigaPloki ja Arctic Volley. Lue ottelusarjojen ennakot.